שם הספר: אנציקלופדיה של מיצים- מתכוני מיצים לבריאות
מחברים : סוזן איגלס ופט קרוקר
מספר עמודים : 291
סוג כריכה: רכה
תחום : מיצים, מיצי פירות, שייקים טבעים, ירקות, פירות, תה, חליטות, צמחי מרפא, תזונה בריאה, מתכוני בריאות
תקציר :במדריך המיצים והמשקאות של פט קרוקר וסוזן איגלס, האנציקלופדיה של המיצים- מתכוני מיצים לבריאות מגישים המחברים לקורא מידע מגוון על צמחי מרפא, ירקות, פירות, מזונות שונים, ורכיבים תזונתיים בהקשר של הכנת תמציות, חליטות, שייקים טבעיים, מיצים, יוגורטים ומגוון משקאות שונים להשגת בריאות מיטבית ומניעת מחלות, וטיפול במחלות קיימות.
כך פרטים המחברים בספרם לגבי מגוון של עשרות צמחי מרפא – אודות הצמחים, מה הם החלקים בצמח בהם ניתן לעשות שימוש, מה סגולות המרפא ומה הן התועלות הבריאותיות המצויות בכל צמח. בהמשך המחברים מפרטים לקורא את המידע השימושי והתמציתי הנדרש באשר למגוון ירוקות, פירות ומזונות אחרים הרלוונטיים כמו מידע כללי אודות המזון, פעילותו, התוויותיו הבריאותיות, וכיצד להשתמש בו להכנת מיצים.
בהמשך מתארים המחברים מגוון של בעיות רפואיות נפוצות כגון בעיות כבד, בעיות פוריות נשים, גזים במערכת העיכול, דחף מיני נמוך, דכדוך, אוסטיאופורוזיס- דלדול עצם, דלקת גרון, דלקת מפרקים, הזדקנות, כאבי ראש, כיבים עיכוליים, מיגרנה, מצבי חרדה, עייפות כרונית ועוד. לגבי בעיות אלה מפרטים המחברים מה יכול הקורא לעשות לטיפול בהן בהיבט התזונתי של שתיית מיצים משקאות או מזונות מומלצים, מתכונים לשיפור המצב למניעה וכנגד המחלה, מזונות שמועילים לריפוי ועיצות נוספות.
בחלק האחרון של הספר מפרטים המחברים מתכונים בריאותיים מגוונים, של מיצים משקאות ומעדנים את תועלתם הבריאותית ואת אופן הכנתם לדוגמה מיץ אבטיח-תות, מיץ אננס-הדרים, מיץ בטא-קרוטן, מיץ לסילוק הנגאובר, מיץ חמוציות, נקטר פרחי קיץ,פונץ’ תפוחים ותפוזים, יוגורט בננה-תפוז, יוגורט קפוא מהיר הכנה מתות, פרפה פירות יער, שלגון מנגו, שרבט תפוזים ומלון חליטת שורשים, תה ג’ינסנג, תה ג’ינקו בילובה לשיפור הזיכרון, שיקוי מי שעורה ועוד.