מה עוזר ומה שמפריע לחיזוק העצמות ?
בני אדם רבים, יותר נשים מאשר גברים, סובלים מבעיות בצפיפות ובחוזק העצמות. פרות לא. חוזק העצמות של הפרות נובע מאכילת כמות רבה של עשבים. הפרות מייצרות חלב עבור העגלים שלהן – הן עצמן לא שותות חלב. לאנשים, מקובל להמליץ לשתות ולאכול כמה שיותר חלב ומוצריו. האם זו דרך לחיזוק צפיפות העצמות ושיפור חוזקן? מסתבר שלא.
חלב פרה בנוי כך שיוכל להזין את הגדילה הנמרצת של עגלים. תינוק אנושי גדל לאין ערוך לאט יותר. לשם מטרת האצת הגדילה, חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון. מוצרי חלב, כמו גבינות למשל, מכילים עוד הרבה יותר חלבון.
חלבון מכיל חנקן, זרחן, לעיתים גופרית ועוד. עם עיכול החלבון בגוף, משתחררים חומרים אלו שהם יוצרי תגובה חומצית. לעומת זאת, סידן, אשלגן, מגנזיום ונתרן, המצויים בכמויות גדולות בצמחים, יוצרים בגוף סביבה בסיסית. כאשר נוצרת בגוף סביבה חומצית, חייב הגוף במפגיע לנטרל אותה בדם, כדי לשמור על בסיסיותו. זאת הוא עושה על ידי הוצאת סידן מן העצמות, כדי להעלות את ה-pH (דרגה חומצית – בסיסית) של הדם ל- 7.4, שהוא המצב הסביר בדם. אם יש בדם ירידה של רמת ה- pH אל מתחת ל- 7, יש סכנת חיים. לכן, הגוף עושה כל מאמץ כדי לשמר סביבה בסיסית. כאשר יש במזון עודף חלבון, בין ממוצרי חלב ובין מבשר, מתחיל פירוק של מסת העצמות. זה אינטרס של יצרני החלב להגביר את צריכתו, ובמקביל ממריצים את הסובלים מאוסטיאופורוזיס לצרוך תרופות. משני הענפים האלו יש פרנסה טובה, מאחר והם לעולם לא יעצרו את הידלדלות מסת העצמות. תרופות עשויות להגדיל את העצמות, לעולם הן לא תגברנה את צפיפותן. שימוש ממושך בתרופות אלו מעלה את השכיחות לשברים בראש הירך ובשורש כף היד. מחקרים הראו שהתרופה infuse העלתה סיכון לחלות בסרטן, כולל סרטן הלבלב, ב- 250% תוך שנה של שימוש בה וב- 500% בתוך 3 שנים. תרופות למניעת אוסטיאופורוזיס, במקום לצמצם תחלואה במחלה זו, העלו את התחלואה.
מה כן עוזר לבנייה ולשמירה של מסת העצמות ?
בסיכומו של דבר, לא התרופות תחזקנה את העצמות או תשמרנה אותן, אלא מה שאנו אוכלים. יש גורמים רבים שהם קריטיים לשמירת מסת העצמות – תרופות לא נכללות בכל זה.
כדי לשמר את מסת העצמות עלינו לצרוך מים טובים, לאכול זירעונים, אגוזים, ירקות עלים, קיטניות, ירקות ופירות. גם אז, חשוב לעשות תרגילים מחזקי עצמות ולקלוט די ויטמין D מן השמש. יש מזונות ורכיבי תזונה החשובים במיוחד למסת העצמות. המינרל אבץ מחזק את פעולת התאים האוסטיאובלסטיים, בוני העצמות. הוא בולם גם פעילות מוגזמת של אוסטיאוקלסטים, מפרקי עצמות. מחקרים אחרונים מלמדים שיש חשיבות עליונה לנטילת תוספי אבץ לשם שמירה על מסת העצמות. חשוב שסוג האבץ הנלקח לא יהיה אבץ אוקסיד. ויטמין K, הנלקח עם רכיבי תזונה מסיסי שומן, שומר מפני הסתיידות עורקים ואירוע מוחי חסימתי. תה מעלי זיתים נמצא מצמצם את הסיכון להתפתחות אוסטיאופורוזיס. מחקרים הראו שהוא מחזק מסת עצמות ובולם מצבים דלקתיים.
ויטמין D חשוב ביותר – נושא זה נסקר בעיתוננו פעמים רבות. מחקרים הראו שוויטמין זה מחזק את העצמות ב- 69% ובמקביל גם את כוח השרירים. לסיכום, כמו במצבים בריאותיים אחרים, ריפוי טבעי, כולל הנושאים המיוחדים שהוצגו פה, הוא הפתרון ולא תרופות.
מקורות
http://jcs.biologists.org/content/113/3/377.full.pdf
http://notmilk.com/
http://rense.com/general63/milkmyth.htm
http://www.strongbones.org/
http://www.naturalnews.com/038301_cows_strong_bones_pharmaceutical_drugs.html#ixzz2EkHhxjUC
Cows have strong bones, so why don’t we?
Tuesday, December 11, 2012 by: Craig Stellpflug
http://www.naturalnews.com/038301_cows_strong_bones_pharmaceutical_drugs.html#ixzz2EkHxQPRn
* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.
מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466