ראשי » גופנפש, הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, מודעות עצמית, קואצ'ינג-התפתחות אישית, רוחניות » דיכאון, לחץ, מחלות לב והתעמלות

דיכאון, לחץ, מחלות לב והתעמלות

חוקרים: השפעה חיובית של פעילות הגופנית להפחתת לחץ נפשי ודיכאון כגורם מזיק התורם למחלות לב

גופנפש: עקה- לחץ נפשי, סטרס, דריכות ומצב רוח ירוד הבא לידי ביטוי בדיכאון נמצאו כקשורים לסיכון מוגבר לחלות במחלות לב כמו התקפי לב, וקשורים ליכולת פרוגנוסטית פחות טובה לטפל בבעיות לב. 

לב. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. איור : Wapcaplet

לב. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. איור : Wapcaplet

ממצאי מחקר סקירה חדש מצביע על פעילות גופנית כגורם מתווך שמסביר את המנגנון ההתנהגותי הביולוגי המסביר זאת: פעילות גופנית היא בעלת השפעות חיוביות על מצב הרוח, והיא מהווה גורם המסייע להתמודד עם לחץ נפשי וגורמי דריכות וסטרס- סטרסורים. כך נמצא כי אנשים שעוסקים בפעילות גופנית מחוסנים יותר כנגד לחץ נפשי.

ממצאי המחקר שראו אור בכתב העת Psychosomatic Medicine מדגישים את הממצא המבוסס על מדגמים שונים במחקרים פסיכו פיזיולוגיים לגבי חשיבות הפעילות גופנית משמשת כגורם שמגן כנגד ההשפעות המזיקות של לחץ נפשי על מחלות לב.

אמנם קיימות אינטראקציות מורכבות בעלות סיבתיות סבוכה והפוכה בהקשר של פעילות גופנית והשפעתה על מצב נפשי אולם המסקנה של המחקר ברמה היישומית היא כי אנשים המצויים בקבוצת סיכון לבעיות לב לדוגמה, מלבד שינוים באורח החיים ברמה התזונתית לדוגמה, נדרשים להקפיד על פעילות גופנית כדרך חיים על מנת להפחית את הסיכון למחלות לב. וכן אנשים המצוים בלחץ נפשי באופן קבוע או סובלים מדיכאון, מומלץ להתמיד בפעילות גופנית על מנת להפחית מן הלחץ הנפשי, הדיכאון ולהיות חסינים יותר לגורמי הדריכות וכן להתמיד בפעילות הגופנית על מנת שהשפעתו של הלחץ הנפשי לא תבוא לידי ביטוי באופן בריאותי מזיק במחלות לב.

דילוג לתוכן