ממצאי מחקר חדש מצביעים על קשר בין לחץ בעבודה לבין סיכון למחלות לב
מה השפעותיה המדויקות של דריכות ולחץ נפשי פסיכולוגי במקום העבודה כגורם סיכון על מחלות לב כליליות ? לאחרונה התפרסמו ממצאי מחקר חדש ששפך אור על סוגיה זו במחקר בחנו החוקרים את הקשר בין לחץ נפשי במקום העבודה לבין מחלות לב של העורקים הכליליים והעלו כי קיים קשר משמעותי ומובהק בין לחץ פסיכולוגי במקום העבודה לבין סיכון מוגבר להתפתחות מחלות לב כליליות.
ממצאי מחקרים אלה מדגישים שוב את חשיבות הטיפול בהפחתת לחץ נפשי ומצביעות על השלכותיו המזיקות של לחץ זה. כך לדוגמה מחקרים מרמזים כי הפחתת לחץ נפשי קשורה להורדת הסיכון מוגבר למוות מוקדם. כמו כן נמצא לדוגמה כי רגיעה והפחתת לחץ וסטרס והתרגעות נפשית, איזון רוחני ותרגול פרקטיקות וטכניקות כמו מדיטציה ויוגה מפחיתות את נזקי ההזדקנות ואת הסיכון להפרעות מצב רוח כמו דיכאון. מחקרים נוספים הצביעו על קשר בין לחץ נפשי לבין כאבי ראש, אקנה ובעיות עור, כאבי שרירים ועצמות, בעיות הקשורות למערכת העיכול כמו בחילות, הקאות, שלשולים, הפחתת יכולות המערכת החיסונית והחלשות הגוף ועוד.
מניתוח הממצאים שהתבססו על 13 מדגמים מרובי משתתפים שנערכו ברחבי אירופה בין 1985 לשנת 2006 וכללו כ197,000 משתתפים שדיווחו על לחץ פסיכולוגי- נפשי בעבודה, העלו החוקרים כי מי שסבל מלחץ נפשי בעבודה היה מצוי בסיכון מוגבר ממוצע של כ-23% ללקות במחלות לב של העורקים הכליליים. בחלק מהמחקרים שנבחנו ופורסמו בעיתונות המדעית הגיע אף שיעור סיכון מוגבר זה ללקות במחלות לב בעקבות לחץ נפשי ל43%.
המחקר נערך על ידי חוקרים מעשרות מוסדות וארגונים באירופה. הממצאים ראו אור בכתב העת היוקרתי The Lancet .