ממצאי מחקר חדש : קשר בין אופטימיות וחיוביות בחיים לבין סיכוי החלמה ושמירה על המצב הבריאותי בקרב קשישים
מחקרים שונים מצביעים על הקשר הקרדינלי בין גוף לנפש. קשר זה המרמז על קורלציה בלתי נפרדת בין בריאות נפשית, איזון רוחני, הרמוניה ושקט ברמה הפסיכולוגית וראייה חיובית, מעשית, ואופטימית של החיים, מתוך פרספקטיבה נבונה ורגועה, קשורים לבריאות פיזית גופנית טובה יותר ולתפקוד מיטבי של מבוגרים וצעירים, קשישים וילדים.
ממצאי מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה שופך אור על הקשר שבין התפיסה הסובייקטיבית הפסיכולוגית- רגשית של הפרט לבין בריאותו הנפשית, תפקודו ומניעת הידרדרותו הגופנית ומאשש את מסקנות המחקרים הקודמים בדבר השפעתו החשובה של המצב הנפשי בכלל והראייה האופטימית לגבי החיים ושלמות אמיתית רגשית וקבלה של מצבם ובפרט לבין הבריאות הפיזית והתפקוד של מבוגרים קשישים שסבלו מנכות או מליקוי גופני ומיכולת ההשתקמות וההחלמה שלהם ממצבם.
במחקר בחנו החוקרים מדגם של כ600 גברים ונשים מבוגרים בגילאי 79 בממוצע שהיו בריאים בעת תחילת המחקר אך לקו במהלכו באפיזודה של 30 יום בהם לקו בהפרעה תפקודית ביכולתם לפעילות סדירה- והתאפיינו בקושי להתרחץ לבד, להתלבש, להתנייד וללכת.
מניתוח הממצאים העלו החוקרים כי הקשישים שהתאפיינו בראייה אופטימית של החיים, יחסית לגילם של קבלה והשלמה עם גילם ועם מצבם באופן חיובי ובתפיסה סובייקטיבית חיובית של מצבם ושל האופק לו נכונו בחייהם והיותם רואי טוב ולא פסימיים בקשר למצבם הרפואי נהנו מסיכוי טוב יותר להחלים ממצבם הרפואי הבעייתי בשיעור של 44%, בהשוואה לפסימיים. עוד מצאו החוקרים כי קשישים עם פרספקטיבה אופטימית וחיובית סייעה גם להפחתה בקצב של ההחמרה התפקודית הטבעית של הגוף בשל הזיקנה.
ממצאי המחקר התפרסמו בכתב העת של איגוד הרופאים האמריקאי JAMA The Journal of the American Medical Association. המחקר נערך על ידי חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ייל היוקרתית.