חוקרים: קיים קשר בין רמות נמוכות של ויטמין D בדם לבין ירידה בתפקוד השכלי והתפתחות מחלת אלצהיימר
מה הקשר בין רמות ויטמין D בדם לבין מצב קוגניטיבי של מבוגרים . כיצד משפיעה צריכת ויטמין D בתוספים על מחלות דמנציה ואלצהיימר ? ומה ההבדל בין מבוגרים בעלי רמות גבוהות של ויטמין D בדמם לאלו עם רמות נמוכות של ויטמין D בדמם ביחס למצבם השכלי והתפתחות מחלת אלצהיימר . ממצאי מחקר שהתפרסם לאחרונה שופך אור על סוגיות אלה ומעלה כי קיים קשר משמעותי ומובהק בין רמות נמוכות של ויטמין D בדמם של מבוגרים לבין הסיכון שלהם ללקות בתפקוד שכלי- קוגניטיבי נמוך יותר וכי מבוגרים שבדמם רמות ויטמין D גבוהות יותר נהנים מבריאות שכלית רבה יותר, מפחות תחלואה בדמנציה– מחלת אלצהיימר.
הממצאים התבססו על מחקר מטא אנליזה שאיחד נתונים משמונה מחקרים שעברו בקרה וסינון קפדני והשוו נבדקים בעלי רמות ויטמין D בדמם שהיו נמוכות מ 50 nmol/Lלעומת אלה בעלי רמות גבוהות מרמה זו.
מן הממצאים כאמור, העלו החוקרים כי מצויים הבדלים משמעותיים של סיכון מוגבר בעשרות אחוזים ללקות באלצהיימר או בירידה בתפקוד הקוגניטיבי בקרב מבוגרים הסובלים מרמות נמוכות של ויטמין D בדמם.
ממצאי המחקר ראו אור בכתב העת היוקרתי Neurology. המחקר נערך על ידי חוקרים מהמחלקה לפתולוגיה ורפואה מולקולרית, מהמחלקה לאפדמיולוגיה קלינית וביוסטטיסטיקה, מהמחלקה לרפואה וחוקרים ממרכז סמואל מקלהלין למחקר גרונטולוגי וחינוך באוניברסיטת מקמסטר בהמילטון, המחלקה ללימודי בריאות וגרונטולוגיה באוניברסיטת ווטרלו, מכון שלגל לזיקנה בקנדה, מכללת פנינסולה ואוניברסיטת אקסטר בדבון שבאנגליה.