ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, נטורופתיה, צמחי מרפא, רפואה טבעית » מחקר: תערובת צמחים כנגד שפעת

מחקר: תערובת צמחים כנגד שפעת

מחקר: תערובת צמחים סינית מסורתית יעילה כנגד שפעת בדומה לתרופת טמיפלו

מחקר חדש מוכיח כי שימוש בתערובת צמחים סיניתמסייעת להפחתת תסמיני שפעת, ביעילות דומה להשפעתה של התרופה טמיפלו המצויה בשימוש נרחב כנגד שפעת.

צמחי מרפא ותבלינים בשוק במזרח הרחוק. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc2-by-s צילום: Fred Ojardias

צמחי מרפא ותבלינים בשוק במזרח הרחוק. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc2-by-s צילום: Fred Ojardias

ממצאי מחקרים קודמים העלו כי תערובת הצמחים הסינית המסורתית Maxingshigan–yinqiaosan  עשויה להיות יעילה בטיפול בנגיף שפעת   Acute H1N1 influenza. לפיכך, ביקשו החוקרים לבחון את יעילותה ולהשוות את בטיחות ואפקטיביות השימוש בה בהשוואה לתרופה הנפוצה לטיפול במחלה –  Oseltamivir המוכרת כתרופת טמיפלו Oseltamivir.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים מ-11 בתי חולים ב-4 מחוזות בסין,  410 מטופלים צעירים בגילאים 9 עד 15, שחלו בנגיף השפעת   Acute H1N1 influenza והעניקו להם 4 סוגי טיפול:

טיפול בתרופה הקונבנציונלית טמיפלו – Oseltamivir במינון 75 מיליגרם פעמיים ביום

טיפול בתמצית מהרתחת תערובת צמחי Maxingshigan–yinqiaosan  – 200 מילילטר 4 פעמים ביום

טיפול בתמצית מהרתחת תערובת צמחי Maxingshigan–yinqiaosan  – 200 מילילטר 4 פעמים ביום וכן טיפול בתרופה הקונבנציונלית טמיפלו – Oseltamivir במינון 75 מיליגרם פעמיים ביום

קבוצת ביקורת שלא קיבלה טיפול

החוקרים בחנו את רמת השיפור בתסמיני המחלה על פי משך הזמן שלקח לחום הגבוהה בעקבות תסמיני השפעת, לחלוף בעקבות הטיפול.

ממצאי המחקר שפורסמו בכתב העת על ידי חוקרים סיניים מאוניברסיטת ומבית החולים בבייג’ינג שבסין בכתב העת Annals of Internal Medicine, העלו כי בהשוואה לקבוצת הביקורת שלא קיבלה כל טיפול בה משך הזמן החציוני עד שהחום עבר היה 26 שעות, החולים שטופלו בתערובת הצמחים זכו להקלה של 37% במשך הזמן שבו נמשכו תסמיני החום ואילו המטופלים בתרופת הטמיפלו זכו להקלה של 34%.

משך הזמן החציוני שבמהלכו סבלו מחום החולים שטופלו בתרופה ובתערובת הצמחים ביחד, היה נמוך ב-47%.

מן הממצאים עלה כי שני חולים שקיבלו טיפול של תערובת הצמחים סבלו מתופעת לוואי של בחילה והקאה. תערובת הצמחים Maxingshigan–yinqiaosan  כוללת את צמח השרביטן honey-fried Herba Ephedrae  שאסור לשימוש במדינות כמו ארצות הברית לדוגמה .

לדעת החוקרים, מכלול הממצאים מעלה את המסקנה לפיה יש לשקול מתן טיפול בתערובת הצמחים הסינית,  במקום תרופות קונבנציונליות כמו טמיפלו Oseltamivir.

תגיות:
דילוג לתוכן