ממצאי מחקר חדש מעלים כי חולי סכיזופרניה והפרעה דו קוטבית בסיכון מוגבר לסרטן
כיצד משפיעה תזונה לקויה, העדר פעילות גופנית ועישון על הסיכון ללקות במחלת הסרטן ? שיטות רפואה טבעית מדגישות את חשיבות הצורך באיזון נפשי-רוחני, תזונה בריאה כנגד תחלואה מוגברת, פעילות גופנית והימנעות משימוש בחומרים כמו מוצרי טבק ואלכוהול במידה מוגברת. ממצאי מחקר חדש מעלים כי ממצאים אלה יפים לכל סוגי האוכלוסייה ; מן הממצאים עולה כי אנשים החולים בסכיזופרניה או בהפרעה דו קוטבית- בי פולארית- מאניה דיפרסיה מצויים בסיכון מוגבר ללקות במחלות מסוימות של סרטן.
החוקרים מסבירים כי ככל הנראה אורחות החיים של החולים מעמידים אותם בסיכון מוגבר במיוחד של פי 4.5 עד פי 2.5 ללקות במחלות כמו סרטן ריאות, סרטן השד או סרטן המעי הגס.
במחקרם ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין הסיכון לחלות בסרטן בכלל וסוגי סרטן מסוימים בפרט, לבין מחלות נפש כמו סכיזופרניה או הפרעה בי-פולרית מניה דיפרסיה. לשם כך הם בחנו מדגם של מעל 3,000 אנשים הסובלים ממחלת נפש של סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה במרילנד ארצות הברית.
ניתוח הממצאים שפורסמו בכתב העת Psychiatric Services הוביל את החוקרים למסקנה כי שיעור הסובלים ממחלת הסרטן בקרב חולים בסכיזופרניה או מאניה-דיפרסיה היה גבוה בהרבה משיעורם באוכלוסיה הכללית – בשיעור יותר גבוה פי 2.6! עוד מצאו החוקרים כי הלוקים בבעיות נפשיות היו בסיכון של 300-450% יותר לסרטן ריאות, סרטן השד וסרטן המעי הגס, ביחס לתחלואה בכלל האוכלוסיה. ממצאים אלה מובילים את החוקרים למסקנה כי ככל הנראה תזונה לא בריאה דלה בפירות וירקות של החולים, העדר פעילות גופנית, עישון תורמים באופן משמעותי לתחלואה גבוהה זו.