ממצאים מחקריים מעלים כי ביצה היא המאכל המועיל ביותר בארוחת הבוקר להגברת השובע והפחתת את הרעב
מעוניינים להוריד במשקל ? רוצים לאכול ארוחת בוקר משביעה ולשמור על תחות השובע לאורך זמן על מנת לשמור על המשקל ועל בריאותכם ? ממצאי מחקר חדש מעלה כי מוטב שתאכלו ביצה בארוחת הבוקר על פני דגנים. הביצה, על פי החוקרים סייעה לשיפור תחושת השובע, שנמשכה זמן רב יותר, והפחיתה את הרעב למשך זמן ארוך יותר.
במסגרת המחקר בחנו החוקרים את מידת הרעב והשובע של 20 נבדקים שסבלו מעודף משקל והשמנת יתר ללא בעיות רפואיות אחרות, בעקבות אכילת ביצים בארוחה לעומת אכילת דגנים מוכנים מקופסה, בעלי אותה כמות קלוריות ועם אותו הרכב תזונתי, אך עם שוני באיכות החלבון- חלבון ביצה מול חלבון מן הצומח שבדגנים המעובדים.
הנבדקים בחנו את שני סוגי התזונה על שתי הקבוצות. כל קבוצה אכלה במשך שבוע את הארוחה עם חלבון מסוג שונה- חלבון ביצה או חלבון שמקורו בגגנים ולאחר מכן החליפה את תזונתה לזו של הקבוצה השנייה. ביום הראשון וביום השביעי ניתנה לנבדקים ארוחת מזנון לבחירה על מנת לבחון את הרעב של הנבדקים לאחר הדיאטה שאכלו.
החוקרים מצאו כי הנבדקים שאכלו ביצה לארוחת הבוקר הרגישו שבעים יותר לפני הארוחה, משך הארוחה שלהם היה קצר יותר, ובגופם נמצא ריכוז נמוך יותר של הורמון המעורר תחושת רעב וריכוז גבוה יותר של הורמון המאותת לגוף על שובע.
ממצאי המחקר הוצגו על ידי חוקר מהמרכז הרפואי פנינגטון בליון, צרפת, במסגרת הכנס השנתי של איגוד הרופאים האירופאים למחקר השמנת יתר ועודף משקל.