ממצאי מחקר חדש מצביעים על כך כי תפריט ים תיכוני עשיר בפירות וירקות ודגים מוביל לאריכות ימים
בהתאם לעקרונות הנטורופתיה ועקרונות בסיס של שיטות ריפוי הטבעי, גם יותר ממצאים אפדימיולוגיים הראו כי איכות התזונה בצוותא חדא עם היבטים בריאותיים אחרים כמו פעילות גופנית משפיעים באופן משמעותי על מצב הבריאות, לרבות הסיכון למוות. התפריט התזונתי הים תיכוני נמצא בעבר כיעיל מבחינה בריאותית במגוון נושאים, ממצאי מחקר חדש מעלים כי תפריט ים תיכוני, מועיל גם לאריכות ימים- על פי המחקר אנשים שניזונו מתפריט ים תיכוני נהנו מסיכון מופחת ב-20% למוות- כלומר הוסיפו בין שנתיים עד שלוש שנים לחייהם יותר מאחרים שלא אכלו באותו אופן.
תפריט ים תיכוני מתאפיין באכילת דגנים מלאים, מזונות לא מעובדים, ירקות ופירות, מיעוט אכילת בשר אדום, אכילת קטניות, דגנים מלאים, אגוזים ושקדים. ממצאי החוקרים העלו כי נמצא קשר הפוך בין סיכוי תמותה לבין צריכת מזונות מהתפריט הים התיכוני. כך לדוגמה דגנים מלאים הפחיתו את הסיכון לתמותה ב15%. צריכה נמוכה של מוצרי חלב הפחתה את הסיכון ב18%, צריכה מועטה של בשר אדום, בשר בכלל וביצים הפחיתה את הסיכון לתמותה ב16%, צריכת אלכוהול נמוכה הפחיתה את סיכוי התמותה ב23%.
לסיכום, החוקרים מדגישים לנוכח ממצאי מחקר זה ולאור ממצאים נוספים של מחקרים רבים אחרים נהיר כי תפריט ים תיכוני עשיר בדגנים מלאים, אכיל פירות וירקות, קטניות, אגוזים וזרעים, דגים, והימנעות ממוצרי חלב וממוצרי בשר, בשילוב שתייה מועטה בלבד של אלכוהול הובילה לשיפור משמעותי בתוחלת החיים וכפי שהוכח במחקר זה בפרט תזונה זו הובילה לאריכות ימים העולה כדי שנתיים עד שלוש שנים נוספות לחיים, והפחתת הסיכון לתמותה מוקדמת באופן משמעותי.
ממצאי המחקר התפרסמו בכתב העת בנושאי זיקנה AGE על ידי חוקרים מאקדמיית סהלגרסקא באוניברסיטת גות’יסבורג בשוודיה.