חוקרים : בתוך 18 שנים, עד לשנת 2030 יטפס מספר חולי הסרטן ב-74%
המחקר שנעשה בתחום מיגור מחלת הסרטן הוא רב, והתרופות הקיימות בתחום משתפרות אולם טרם נמצאה תרופה המטפלת במחלה באופן מלא ומונעת הישנותה. המחלה, הפוקדת מליוני אנשים מידי שנה ברחבי העולם, היא גורם מרכזי בתחלואה ובמוות של בני אדם ברחבי העולם וצפויה להמשיך להיות גורם המוות והתחלואה המרכזי בעולם גם בשנים הקרובות- כך על פי ממצאי מחקר חדש שפורסם לאחרונה.
במחקרם ביקשו החוקרים לבחון מה היקף ואופי השינויים של התחלואה במחלת הסרטן ברחבי העולם. לשם כך בחנו החוקרים את רמת המחלה לפי מדינות בהתאם למדד התפתחות שלהן HDI Human Development Index המודד תוחלת חיים במדינה, חינוך, תוצר גולמי לנפש ועוד בשנים 2008 וכן ערכו תחזית לתחלואה בשנת 2030 בהתאם לשינויים הצפויים והמאפיינים הקיימים כאמור.
מן הממצאים העלו החוקרים כי בעוד שבשנת 2008 אוחבנו 12.7 מליון מקרי סרטן חדשים בעולם, בשנת 2030 צפוי המספר לזנק ב-74.8% לשיעור של 22.2 מליון חולי סרטן חדשים. החוקרים צופים שעיקר התחלואה החדשה במקרי סרטן נוספים אלה תהיה במדינות לא מפותחות ועניות.
העליה, לדברי החוקרים היא בעיקר בשל שינויים כלכליים וחברתיים במדינות רבות הקשורים לגורמים מעוררי סרטן כמו יחסי מין, תזונה וגורמים הורמונאליים. החוקרים סבורים כי התערבות בתחומים אלה בדמות הגברת המודעות, הערכות של חיסונים למניעת מחלות הקשורות לסרטן, הקצאת משאבי םלגילוי מוקדם של סרטן ותוכניות טיפול יעילות עשויות לשפר את המצב ולאפשר טיפול ומניעה מראש של הידרדרות המצב.
המחקר נערך על ידי חוקרים מסוכנות המחקר הבינלאומית למחלת הסרטן בעיר ליון שבצרפת, ומהאגודה האמריקאית לחקר הסרטן. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Lancet Oncology.