מחקר חדש מצביע על תועלתו של הקפה בהפחתת תמותה ממחלות שונות כמו שבץ, מחלות לב, סוכרת וזיהומים
שתיית קפה היא אחד מהמנהגים התזונתיים הנפוצים ביותר בעולם המערבי. על פי ממצאי מחקרים שונים, לקפה יש השפעות בריאותיות מזיקות ומועילות. ממצאי מחקר חדש שפורסם לאחרונה מעלים כי שתייה מרובה של קפה קשורה לסיכון מופחת לתמותה בשל מגוון מחלות. הממצאים הראשוניים העלו כי אנשים השותים קפה בכמויות שונות הם דווקא בעלי סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת ולתחלואה, וזאת בגלל גורמים מתערבים – לדוגמה משום שהם גם נוטים לעשן יותר. אך יחד עם זאת לאחר שהחוקרים קיזזו את השפעתם של הגורמים המתערבים, הם מצאו כי שתיית הקפה כשלעצמה היא גורם שדווקא מפחית את הסיכון למוות מוקדם.
במחקרם בחנו החוקרים ממצאים הקושרים להרגלי התזונה ואורח החיים של כ400,000 גברים ונשים בני 50 עד 71 במהלך שנת 1995 ועד שנת 2008.
מן הממצאים העלו החוקרים כי לאחר ניכוי המשתנים המתערבים, שתיית קפה הועילה בהפחתת הסיכון למוות מוקדם מגורמים אלה: מחלות לב, שבץ מוחי, מחלות נשימה, זיהומים, תאונות ופציעות, מחלת הסוכרת אך לא תמותה ממחלת הסרטן.
החוקרים מצאו כי שתיית קפה בהתאם למינונים השונים הפחיתה את הסיכון למוות מוקדם באופן הבא:
• שתיית פחות מכוס קפה אחת ביום בממוצע (גברים ונשים באופן משוקלל יחד)- לא הפחיתה את הסיכון למוות מוקדם.
• שתיית כוס קפה אחת עד שתי כוסות הפחיתה את הסיכון למוות מוקדם ב-6^.
• שתיית 2-3 כוסות קפה ביום בממוצע הפחיתה את הסיכון ב-10%
• שתיית 4-5 כוסות הפחיתה את הסיכון ב-12%
• שתיית 6 כוסות ומעלה הפחיתה את הסיכון ב10%.
• נשים ששתו 2-3 כוסות קפה ביום בממוצע הפחיתו את הסיכון ב-13%.
• נשים ששתו 3-4 כוסות ב-16%
• נשים ששתו 6 כוסות ומעלה הפחיתו את הסיכון ב-16%.
המחקר מומן בסיוע מכון הבריאות הלאומי האמריקאי. ממצאיו פורסמו בכתב העת היוקרתי The New England Journal of Medicine