ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » לקראת פסח: תזונה בריאה לקראת ליל הסדר

לקראת פסח: תזונה בריאה לקראת ליל הסדר

בריאות בליל הסדר: תזונה בריאה לשמירה על המשקל בערב החג

לקראת סדר הפסח, מידי שנה לקראת חג הפסח, עולה בקרב רבים מן הישראלים המודעות תזונתית ודיאטתית הכרוכה ב

ענבי יין אדום. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-s. צילום: Fir0002

ענבי יין אדום. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-s. צילום: Fir0002

המרובה והמשמינה של ארוחת ליל הסדר.
מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת להפחית את צריכת הקלוריות בארוחת ליל הסדר ובמהלך הפסח, להמנע מעלייה מיותרת במשקל, ומפגיעה והעמסה מיותרת על בגופנו ובריאותנו ?

1. העדיפו מזון שהוכן בתהליך בישול ואידוי על פני טיגון. זאת על מנת לשמור על ערכו התזונתי של המזון, והימנעות מחימצון ומשומן רווי.

2. אכלו בתפריט ארוחת החג ירקות, דגנים, קטניות ואוכל לא מעובד, טבעי ואורגני ככל הניתן והימנעו ממזון קנוי מעובד, עתיר פחמימות, המכיל קמח לבן ולא קמח מלא.

3. אפשרו לעצמכם להנות מהחרוסת אך הגבילו את הצריכה. אגוזים הם בריאים אך מכילים כמות שומנים רבה של כ-600 קלוריות למאה גרם. לכן איכלו אך הקפידו על איזון ומעטו בצריכתם.

4. צמצמו באכילת מצות. מצות עשויות מקמח לבן שאינו עשיר בסיבים תזונתיים, בעל ערך גליקמי גבוה, שנמצא כקשור בסיכון מוגבר לתחלואת לב, כלי דם, סוכרת ועוד. לכן, מעט באכילת מצות, ואם בכל זאת אוכלים מצה, ניתן לאכול “מצה לייט” או מצה מקמח מלא.

5. על מנת לשמור על בריאותכם והמאזן הקלורי, העדיפו מאכלים המבוססים על דגים, ביצים, גבינות, סויה או טופו כמקור חלבונים עיקרי, על פני מאכלי בשר אדום שמן או מעובד.

6. הימנעו ממשקאות ממותקים במהלך ארוחת ליל הסדר, במהלך הפסח ובכלל. משקאות ממותקים מוסיפים לצריכה הקלורית שלנו מאות קלוריות בארוחה. כך לדוגמה כל כוס של משקה ענבים ממותק או כוס 150 מ”ל של תירוש ענבים יוסיפו למאזן הקלורי שלנו בין 120 ל180 קלוריות. 4 כוסות של מיץ ענבים או תירוש יוסיפו למאזן הקלורי שלנו סך של כ-600 קלוריות ! בנוסף הסוכרים הנצרכים במשקאות ממותקים נספגים במהירות, מעלים את רמת הסוכרים בדם ופוגעים במאזן התפקודי של עיבוד הסוכר, באופן שמכביד על תפקוד הלבלב. החליפו את כוסות תירוש הענבים המסורתי הגדושות או את מיץ הענבים בכוסיות יין קטנות שאמנם עשוי להכיל עד 150 קלוריות לכוס, אך ערכו התזונתי והבריאותי רב יותר, והוא מכיל פחות סוכר זמין, חומר משמרים, חומרי טעם וריח, כימיקלים ומכיל חומרים נוגדי חימצון ורכיבים חשובים שאינם קיימים במיצים מעובדים ממותקים או מוגזים.

דילוג לתוכן