מחקר: קשר בין מחסור בחומצות שומן אומגה 3 לבין הזדקנות מהירה ותפקוד מוחי שלילי
תפריט התזונה המערבי המודרני מכיל שומנים רווים רבים ומכיל כמות ניכרת של חומצות שומן מסוג אומגה 6. ממצאי מחקרים קודמים הצביעו על חשיבות האיזון בין תכולת חומצת שומן אומגה 6 לבין כמות חומצת שומן אומגה 3 במזון בכלל ובדם שלנו בפרט לבריאות גופנו.
לפיכך מומחים בתחום התזונה, נטורופתים ואנשים המקפידים על תפריט המושתת על שיטת הנטורופתיה והפועלים על פי שיטות המדגישות את חשיבות הנושא כמו לדוגמה דיאטת בדוויג, מקפידים על צריכת אומגה 3 בתפריט התזונתי. חומצת שומן אומגה 3 מצויה בכמות ניכרת בדגים ובזרעי פשתן או בשמן פשתן. אומגה 3 כולל חומצות שומן docosahexaenoic acid (DHA) וכן eicosapentaenoic acid (EPA)
ממצאי המחקר התבססו על נתונים שנאספו מקרב 1575 נבדקים גיל ממוצע של 67 שלא סבלו מדמנציה ועברו סריקות דימות מוח מסוג MRI.
ממצאי המחקר העלו כי המוח של אנשים הניזונים מתפריט תזונתי שבו אין די אומגה 3, מזדקן מהר יותר ומאבד מיכולותיו השכליות ומהזיכרון מהר יותר. הסריקות המוחיות העלו כי מוחם של נבדקים שבדמם היו רמות נמוכות של אומגה 3, היה “מבוגר” יותר ברמה המבנית והתפקודית בשנתיים כלומר רמות נמוכות של חומצת שומן אומגה 3 גרמו למוח להזדקן בשנתיים בהשוואה לבני אותו גיל שבדמם היו רמות תקינות של חומצות שומן אומגה 3.
מן הממצאים כי הנבדקים שבדמם היו הרמות הנמוכות ביותר של חומצ השומן אומגה 3 מסוג docosahexaenoic acid (DHA) היו בעלי נפח מוח קטן יותר בהשוואה לנבדקים עם רמות גבוהות של חומצ השומן ובאופן דומה נבדקים עם רמות נמוכות ביותר של אומגה 3 היו הגרועים ביותר במבחני זיכרון חזותי ובמבחני תפקוד המוח כמו מבחן פתרון בעיות, חשיבה מופשטת ומבחן פעילות מקבילית -מולטי טסקינג.
ממצאי המחקר החדש פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה בכתב העת Neurology .