ממצאי מחקר חדש מוכיחים: משקאות ממותקים מובילים לסיכון מוגבר להתקף לב
מה השפעתם של משקאות ממותקים על גופנו? כיצד עשויה מודעות תזונתית להפחית את הסיכון שלנו לתחלואה וכיצד משקאות ממותקים מזיקים לבריאותנו?
משקאות ממותקים מכילים ריכוזים גבוהים של סוכרים, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרים נוספים כמו אספרטיים שנמצאו במחקרים שנערכו זה מכבר כקשורים לסיכון מוגבר למחלות שונות וביניהם מחלות לב וסרטן.
הרבולוגים, נטורופתים ומומחים לרפואה טבעית ולתזונה מדגישים את החשיבות שבאכילת מזון טרי, טבעי, לא מעובד, שאינו עשיר בפחמימות “ריקות” ובסוכרים פשוטים. משקאות אנרגיה, משקאות תוססים ומשקאות קלים ממותקים במובן זה, הם “מכת מוות” לדיאטה בריאה, לגיזרה חטובה ולבריאות שלמה בגלל תכולת הסוכרים והחומרים שבהם.
כעת ממצאי מחקר חדש שנערך בקרב 42,883 גברים במהלך 22 שנות מעקב, העלה כי הרבע העליון של נבדקים ששתו הכי הרבה משקאות ממותקים היו בסיכון מוגבר של 20% ללקות במחלות של העורקים הכליליים ובפרט ללקות בהתקף לב- אוטם שריר הלב. זאת בהשוואה לרבע התחתון של הנבדקים ששתו הכי מעט משקאות ממותקים במהלך תקופת המעקב של המחקר.
החוקרים הגיעו לממצאים אלה לאחר שקוזזו השפעות של משתנים שונים של אורח חיים, תזונה ובריאות של הנבדקים וביניהם גיל הנבדק, פעילות גופנית, עישון, צריכת אלכוהול, שימוש במולטי-ויטמינים, היסטוריה משפחתית, תפריט תזונתי, צריכה קלורית, מדד מאסת הגוף BMI, משקל ושינוי במשרך.
ממצאי המחקר החדש שפורסם בכתב העת היוקרתי בנושאי רפואת לב CIRCULATION Journal על ידי חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור בהארוורד ושל בית החולים לבריאות הציבור ולבריאות הילד בבוסטון שבארצות הברית.