חוקרים: מטהרי אוויר מפיצים כימיקלים מעוררי אסטמה ותופעות לוואי נוספות
רוצים לאוורר את החדר ולהוסיף לו ניחוח אביבי נעים ? חשוב לכם לטהר את האוויר ? אתם מקפידים על הגיינה ואסתטיקה ולכן משתמשים במטהרי אוויר ? חישבו שוב ! ממצאי מחקר חדש שהוצג בכנס של המכללה האמריקאית לאלרגיה, אימונולוגיה ואסטמה בדברים שנשא הדוקטור סטאנלי פינמן, מעלים כי מטהרי אוויר מפיצים כימיקלים מזיקים שמגבירים את הסיכון לאסטמה, כאבי ראש, גירויים נשימתיים , בעיניים ועוד.
הדוקטור פינמן הדגיש כי מטהרי אוויר מפיצים בחלל החדר חומרים שונים שביניהם מצויים חומרים כימיים- כימיקלים שנמצאו כמזיקים וכשקורים למגוון תופעות לוואי שעלולות להגרם לילדים ולבוגרים בעקבות חשיפה אליהם.
כך לדוגמה מונה הדוקטור פינמן חומרים כמו אסטרים, פורמלדהיד, לימונן, אלכוהול ותוצרים כימיים המופקים מנפט הנמצאים בתוך התרכובות המופצות לחלל החדר. אלה עלולות, כך לפי המחקר ולפי הידע הרפואי הקיים, להוביל לגירויים בעיניים ובמערכת הנשימה, להביא להתקפי אסטמה, לגרור תגובות אלרגיות, כאבי ראש, קשיי נשימה ועוד ולכן יש להמנע מהם ככל הניתן.
הדוקטור פינמן מציין כי כחמישית מהאנשים בכלל האוכלוסייה וכשליש ממי שסובלים מבעיות במערכת הנשימה, הצביעו על כך שבריאותם נפגעה בהקשר זה בעקבות חשיפה לחומרים שהופצו ממטהרי אוויר.
אנשים רבים עושים שימוש במטהרי אוויר אוטומטיים המפיצים מידי כמה דקות ריח לחלל החדר. הדבר נהוג גם לעיתים גם במוסדות כמו בתי חולים, קופות חולים, מוסדות בריאות ומרפאות פרטיות. אך לצד הרצון לשמור על אוויר בניחוח ריחני תוך קבלת אשליה של “טיהור האוויר”, ממצאי המחקר החדש מדגישים את הצורך בהימנעות משימוש במטהרי אוויר כאשר אין הדבר נחוץ. מעוניינים “לנקות את האוויר” ? פיתחו חלונות, הדליקו קטורת מחומרים טבעיים, הפיצו שמנים אתרים במשורה בחלל החדר או השתמשו בחומרים מן הטבע שאין להן תופעות לוואי.
התקרבות לחיקו של הטבע הריחני וחוויתו, לאוויר הצלול, למשב רוח רענן המטהר את הבית, לצמחים והריחות הטבעיים, לניחוח שמן ארומטי או לריח פרחים בעציץ הביתי עדיפים על ניחוח מלאכותי כימי ומזיק.