ראשי » הוליסטיקה-כללי, נטורופתיה, צמחי מרפא, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » האם קפה מעכב סוכרת ?

האם קפה מעכב סוכרת ?

חוקרים סינים: גילנו כיצד קפה רגיל וקפה נטול קפאין קשור למניעת סוכרת

כיצד יכולים רכיבים פעילים בחומרים מן הצומח לסייע בטיפול בסוכרת

מחקרים שונים הצביעו על יעילותם של צמחי מרפא ותזונה לצמצום סיכון לסוכרת או להפחתת רמות הסוכר בדם, ושיפור תפקוד הלבלב. ממצאי מחקר חדש מצביע על יעילותם של שלושה רכיבים בקפה לצמצום מחלת הסוכרת :
1. קפאין caffeine
2. חומצה קפאית- caffeic acid CA
3. חומצה כלורוגנית chlorogenic acidCGA

ממצאי מחקרים קודמים העלו כי שימוש בקפה בצריכה גבוהה דווקא עלול לגרום לנזקים בריאותיים כמו יתר לחץ דם, אולם ממצאי מחקר חדש זה מרמזים על השפעה חיובית של צריכת קפה מוגברת, שמקורה בשלושה רכיבים ייחודיים הקיימים בקפה רגיל ובקפה נטול קופאין בהן מצוית שתיים מן התרכובות היעילות יותר כנד הסוכרת במינון גבוה אף יותר.

החוקרים גילו כי במחקר זה כי חלבון עמילואיד בשם hIAPP human islet amyloid polypeptide שוקע בקיפול חלבוני מעוות בתאים באופן מצטבר הוא שפוגע בתפקוד תאי הלבלב ובכך מכביד על פעילות הלבלב ופעולת האינסולין ובאופן זה מעודד את מחלת הסוכרת. חשיפה לשלושת החומרים הפעילים בקפה הוכחה על ידי החוקרים כמונעת התקפלות מעוותת של החלבון בתאי הלבלב באופן הפוגע בתפקוד. החוקרים הוכיחו במחקרם כי חשיפת העמילואיד hIAPP לקפה הפחיתה את נזקיו שקיעת החלבון שהובילה להפחתת הסיכון לסוכרת והותרת רמות אינסולין גבוהות. כך, החוקרים מציעים הסבר למנגנון הטוקסי של הצטברות החלבון המעוות.

קפה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש CC2- BY- SA . צילום : Julius Schorzman

קפה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש CC2- BY- SA . צילום : Julius Schorzman

החוקרים העלו ממצאים באשר ליעילות חומרים אלה כנגד קיפול חלבוני מעוות, אשר מסבירים לדעתם מדוע שתיית קפה רגיל מסייעת להפחתת הסיכון לסוכרת וגם מסבירים מדוע נמצא גם במחקרים קודמים כי שתיית קפה נטול קפאין אף היא עשויה לסייע בהפחתת הסוכרתיות. זאת בשל העובדה שבקפה מצויים שלושת הרכיבים הללו המשפיעים על העדר עיוות החלבונים השוקעים בלבלב, ובשל העובדה שבקפה נטול קפאין מצויים שניים משלושת הרכיבים שהם הפעילים יותר (חומצה קפאית וחומצה כלורוגנית), ובמינון רב.

ממצאי המחקר שנערך על ידי חוקרים סינים מאוניברסיטת האווזונג בעיר ווהאן, פורסמו בכתב העת Journal of Agricultural and Food Chemistry

השאר תגובה

דילוג לתוכן