ריפוי טבעי: פיסטוקים מסייעים להפחתת רמות סוכר בדם
סובלים מעודף סוכר ? איכלו פיסטוקים ! מלבד טיפול בתרופות, לרפואה המשלימה בשיטה נטורופתית יש פתרונות טבעיים שעשויים לסייע לכם להפחית את רמות הסוכר בגוף: מחקר חדש מצביע על אסטרטגית שימוש בפיסטוק pistachio להפחתת הערך הגליקמי של מזונות.
צריכת פיסטוק, לפי ממצאי המחקר, עשויה לסייע באסטרטגיות תזונתיות להפחתת רמות סוכר בדם הנגרמות מצריכת מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה, אשר מסייעות מאד למניעה ולטיפול במחלת סוכרת (סכרת) ובבעיות לב של העורקים הכליליים. צריכת הפיסטוק אמנם מכילה חלבונים ושומנים רבים אך היא יעילה להפחתת הערך של המזונות שנאכלים יחדיו איתה.
ממצאי המחקר התבססו על נתונים שנאספו מ-10 מתנדבים בריאים (3 גברים ו7 נשים) בגילאים 42-55 בעלי מאסת גוף של BMI בין 23.2 32.8, שצרכו כמויות שונות של פיסטוקים לבד או יחד עם לחם לבן או מזונות עתירי פחמימות אחרים.
מניתוח הנתונים העלו החוקרים כי ירידת הסוכר המקסימלית ארעה כאשר הנבדקים צרכו כ-85 גרם של פיסטוקים (חופן אחד עד שני חופנים) בצירוף למזון עתיר פחמימות כמו פרוסת לחם לבן. צירוף של פיסטוקים הועיל גם למי שצרך פחמימות בדמות אורז ופסטה. מי שצרך תפוחי אדמה (פירה) עם פיסטוקים נהנה גם הוא מהורדת רמת הסוכר אך בשיעור נמוך יותר משאר המזונות. לפיסטוקים הנצרכים לבדם ללא מזון אחר, הייתה השפעה מינימלית על רמות הסוכר בדם בשונה מההשפעה הדרמטית בצריכתם יחד עם מזון כאמור.
המחקר שנערך בסיוע איגוד מגדלי הפיסטוק מצביע על ממצאים אלה, ובכך תומך במסקנות ממצאי מחקר קודמים שהעלו כי לפיסטוק עשויה להיות השפעה מיטיבה על הפחתת רמות הסוכר בעת צריכת מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה.