דו”ח פני החברה החמישי של הלמ”ס מעלה כי שליש מהישראלים עוסקים הפעילות גופנית קבועה. בקרב מבוגרים שיעור הפעילים גופנית הגבוה ביותר
עד כמה ישראלים פעילים מבחינה גופנית באופן קבוע? מי עושה יותר פעילות גופנית– נשים או גברים? מה הפער בין מבוגרים לצעירים בשיעור המתעמלים בגילאים השונים? מה ההבדל בין שיעור העוסקים בפעילות גופנית סדירה בקרב יהודים וערבים ? האם עשירים מתעמלים יותר מעניים ?
במהלך חודש אוקטובר יצויין היום הבין-לאומי למלחמה בעוני. לקראתו מפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל נתונים שונים המתארים את הפערים הסוציו-אקונומיים בישראל בדו”ח המכונה ד”וח פני החברה. דו”ח זה שבינו החמישי במספר מתאר מגמות הקשורות לפערים חברתיים-כלכליים בישראל לפי המדד החברתי-כלכלי של הלמ”ס ובין היתר מתייחס לסוגיות כמו בריאות, אורח חיים, רווחה, פעילות גופנית ועוד.
מן הממצאים המופיעים בדו”ח המתבססים על מדגם משנת 2010 עולה כי בקרב ישראלים בני 20 ומעלה 31% – כמעט אחד מכל שלושה ישראלים מדווחים כי הם עוסקים באופן סדיר בפעילות גופנית בתכיפות של 3 פעמים בשבוע או יותר.
השוני בין המינים בשיעור המתעמלים מעניין ומצביע על שיעורים גבוהים יותר של גברים שעוסקים בפעילות גופנית, בהשוואה לנשים: 34% בקרב גברים לעומת 28% בקרב נשים.
עוד עולה מן הממצאים כי בקרב בני המגזר היהודי שיעור הפעילים גופנית גבוה יותר מבני המגזר הערבי והוא עומד על פער של 12%0 33% מקרב היהודים פעילים גופנית לעומת 21% בקרב אוכלוסיית המגזר הערבי.
הנתונים שעולים מן הדו”ח מתארים גם פערים בשיעור העוסקים בפעילות גופנית בהתאם לגיל: מן הנתונים עולה כי דווקא מבוגרים עוסקים יותר בפעילות גופנית סדירה. ככל שעולים בגיל, כך שיעור הפעילים גופנית עולה. בגילאי 74-65, שיעור האנשים שעוסקים בפעילות גופנית סדירה הוא הגבוהה ביותר והוא עומד 32% מהנשים ו-40% מהגברים.
מן הממצאים עולה עוד כי ככל שרמת החיים עולה, כך עולים שיעורי המבצעים פעילות גופנית. כך ביישובים במעמד חברתי-כלכלי נמוך שיעורי העוסקים בפעילות גופנית הם הנמוכים ביותר ועומדים על 23% שעוסקים בפעילות גופנית, לעומת 32% ביישובים במעמד חברתי-כלכלי בינוני ו-35% ביישובים במעמד חברתי-כלכלי גבוה.