תזונה נכונה ככלי ריפוי טבעי: חוקרים מצאו כי ירקות פירות עם “בשר לבן” כמו אגס ותפוח מפחיתים סיכון לשבץ לב
בסיס הנטורופתיה היא שרפואה טבעית העושה שימוש בתזונה נבונה, העצמת יכולות הגוף לריפוי ושימוש ברכיבים מן החי והצומח לריפוי היא מפתח לחיים בריאים, נטולי תרופות כימיות ותופעות לוואי שלהן.
פירות וירקות בצבעים שונים ומגוונים מסייעים לבריאות במגוון היבטים פיזיולוגיים, תפקודיים ומניעתיים כנגד מחלות ובעיות רפואיות שונות. מחקר חדש שפורסם שופך אור על הסודות המבריאים שטמונים בטבע: מחקר חדש שפורסם לאחרונה מעלה כי פירות וירקות שה”בשר” שלהם בצבע לבן מכילים פלאבונויד מסוג קוורסטין (quercetin) חומר נוגד חימצון- אנטי אוקסידנט ייחודי, סיבים תזונתיים שמסייע ככל הנראה בהפחתת הסיכון לחלות במחלות לב קרדיו-וסקולריות כמו שבץ.
ממצאי המחקר התבססו על תוצאות של 20,069 נבדקים ונבדקות בני 20-65 במהלך תקופה של 10 שנים בהתבסס על מדגם מהולנד. החוקרים בדקו בשאלונים את צריכת הירקות והפירות שחולקו לקבוצות שאפיינו את צבע הקליפה, העלים וכו.
במהלך תקופה זו מצאו החוקרים כי הנבדקים לקו ב-233 מקרים של שבץ לבבי ראשון. החוקרים השוו את הממצאים לאופי הצריכה של הנבדקים והלוקים בליבם והעלו מסקנות מעניינות בדבר הקשר בין צריכת ירקות ופירות עם בשר לבן לבין שיעור הסיכון לשבץ. החוקרים מצאו כי צריכה יומית של 25 גרם של ירק או פרי עם “בשר בצבע לבן” הפחיתה את הסיכון ללקות בשבץ ב-9%. עוד ציינו החוקרים כי אגס ותפוח היו הפירות שתרמו ביותר לשיפור בקבוצה זו.
החוקרים לא מצאו קשר מובהק אחר בין ירקות ופירות בצבעים ייחודיים לבין סיכוי מופחת ללקות בשבץ.
ממצאי המחקר שכותרתו- צבעי פירות וירקות ושיעורי השכיחות של שבץ בתרופת מעקב של 10 שנים, פורסמו על ידי מחקר הולנדי שפורסם בכתב העת Stroke כתב העת של איגוד רופאי הלב האמריקאים.