חוקרים מזהירים: משקל יתר של האם לפני ההיריון או במהלך ההיריון מעלה את הסיכון של הילד ללקות בשבץ מוחי ובמחלות לב בבגרותו
עד כמה חשובה תזונה בריאה להתפתחות תקינה של גוף היילוד ברחם וכיצד היא משפיעה על מצב בריאותו בהתבגרותו? עקרונות של שיטות ריפוי טבעי, רפואה משלימה, נטורופתיה, שיטות מן המזרח וטכניקות רפואה ואיזון פיזי מדגישות את חשיבות התזונה וההזנה של העובר בעת ההריון ואת מצבה של האם לפני ובעת ההריון, בפרט כרכיב יסוד חשוב בהזנת הילד והתפתחותו בהמשך חייו.
כיצד משפיע משקלה של האם במהלך ההריון ולפניו על בריאות העובר והתפתחותו בהמשך חייו ? ממצאי מחקר חדש שפורסם על ידי חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים בכתב העת המדעי Circulation מצביעים על כך כי נשים הסובלות מעודף משקל או ממשקל יתר, מזיקות לבריאות הילד שלהן בבגרותו: מן הממצאים עולה כי נשים בעלות משקל עודף מגבירות את הסיכון להתהוות בעיות רפואיות בצאצאיהן בבגרותם – הגברת הסיכון לשבץ מוחי ולמחלות לב קרדיו ווסקולריות .
החוקרים בחנו נתונים של אימהות ושל ילדיהם שהתבגרו (כיום בני 36) לגבי משקל, היקף מתוניים, לחץ דם, רמות אינסולין בדם, מאסת גוף BMI, ומקרי מחלות שונות וביניהם מקרי שבץ מוחי ומקרים של מחלות לב וכלי דם- מחלות קרדיו וסקולריות.
ממצאי המחקר שהתבססו על מדגם של כ1400 נבדקים צעירים שנולדו בירושלים בין השנים 1974 עד 1976 העלו ממצאים חשובים באשר לקשר בין משקל האם לפני ובמהלך ההריון לבין הסיכון של הילד למחלות ובעיות רפואיות בהמשך חייו.
ניתוח הממצאים העלה קשר מובהק כך שנשים שסבלו מהשמנה- עודף משקל ל פ נ י ההריון, הגבירו את הסיכון של הילד שלהן לסבול בהמשך חייו הבוגרים מהשמנה, לחץ דם גבוה, רמות אינסולין גבוהות בדם, רמות שומנים גבוהות בדם ומעט יותר כולסטרול טוב. אותו קשר נמצא גם בין נשים שסבלו מעודף משקל ב מ ה ל ך ההריון לסיכון מוגבר של הילד ללקות בבעיות אלה בהתבגרותו.
השפעה זו של משקל האם לפני או במהלך ההריון על מגוון מדדים, כאמור, משליכה על הגברת הסיכון של הילד ללקות במחלות לב קרדיו וסקולריות ובשבץ מוחי, בהיות מדדים אלה גורמי סיכון המנבאים תחלואה במחלות לב ושבץ מוחי.