ראשי » הוליסטיקה-כללי, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » תזונה טבעית: בשר אדום וסיכון מוגבר למוות

תזונה טבעית: בשר אדום וסיכון מוגבר למוות

ממצאי מחקר חדש מעלים: צריכת בשר אדום בכלל ומעובד בפרט מעלים את הסיכון לתמותה מסרטן ומחלות לב.

האם צריכת בשר אדום מעובד בריאה ? מה עדיף- בשר אדום מעובד או בלתי מעובד? מה הקשר בין צריכת בשר אדום לבין עליה בסיכון למחלת הסרטן ולמחלות לב קרדיו-וסקולריות ? כיצד ניתן להפחית את הסיכון למחלות לב ולסרטטן באמצעות אגוזים, דגנים מלאים או קטניות?

מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות הצביעו על הסיכון הבריאותי בצריכת בשר אדום ובמיוחד בשר אדום לא מעובד כמו נקניקיה המכיל רכיבים מזיקים בתכולה ניכרת כמו שומן לא רווי, כימיקלים, נתרן וחנקות. כך לדוגמה נמצא כי בשר אדום מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס. 

אגוזים ושקדים. מאת מערכת פורטל הדוקטור- בריאות ורפואה

אגוזים ושקדים. מאת מערכת פורטל הוליסטיקה- בריאות ורפואה

במחקר זה בחנו החוקרים נתונים תזונתיים ותחלואה של 37,698 גברים שהשתתפו בסקר המעקב של מומחי בריאות בין 1986 ל2008 ו83,644 נשים שהשתתפו בסקר האחיות בין 1980 לשנת 2008. הנבדקים והנבדקים היו ללא רקע של בעיות לב CVD או סרטן בתחילת המחקר. ממצאי המחקר העלו כי במהלכו נפטרו 23,926 אנשים מתוכם מעל 9400 נפטרו ממחלת הסרטן ואילו מעל 5900 נפטרו בגלל בעיות לב קרדיו וסקולריות.

ניתוח הממצאים העלה מספר ממצאים חשובים באשר לתפריט התזונתי ולהפחתת הסיכון לתחלואה ולמוות בסרטן ובבעיות לב:
1. צריכת מנה יומית של בשר אדום מעובד מעלה את הסיכון לתמותה מוקדמת בעקבות מחלות כמו סרטן ובעיות לב ב20%.
2. צריכת מנה יומית של בשר אדום לא מעובד מעלה את הסיכון לתמותה מוקדמת בעקבות מחלות כמו סרטן ובעיות לב ב-13%.
3. החלפת מנה יומית של צריכת בשר אדום במנה של אגוזים הפחיתה את הסיכון לתמותה מוקדמת ב-19%.
4. החלפת מנה יומית של צריכת בשר אדום במנה של בדגנים מלאים או עוף הפחיתה את הסיכון לתמותה מוקדמת ב-14%.
5. החלפת מנה יומית של צריכת בשר אדום במנה של דגים הפחיתה את הסיכון לתמותה מוקדמת ב-7%.

ממצאי המחקר שנערך על ידי חוקרים אמריקאים וגרמנים ממכון התזונה הגרמני ומבית הספר לרפואה הרווארד פורסמו לאחרונה בג’ורנאל המדעי Archives of Internal Medicine

דילוג לתוכן