תזונה מונעת: חוקרים מצאו כי אכילת בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ מוחי
הקשר בין תזונה בריאה ומאוזנת לבין בריאות הגוף והנפש מוכרת מזה שנים. צריכת בשר אדום נחשבה מזה שנים כמזינה מפאת עושר החלבונים בה, אך יחד עם זאת עדויות רבות בשנים האחרונות מצביעות על החסרונות והסיכונים הבריאותיים הרבים המצויים בצריכת בשר אדום. לנוכח זאת מתרבים הקולות בקרב ציבור המטפלים והתזונאים, הנטורופתים והמומחים הקוראים לציבור לצמצם את צריכת הבשר האדום עד מאד, חרף התפיסה כאילו מדובר במוצר חיוני ונחוץ.
ממצאי מחקר חדש שפורסם לאחרונה מעניק חיזוק לנתונים אלה בהוכיחו כי צריכת בשר אדום מעובד ובלתי מעובד נמצאה כקשורה לסיכון מוגבר ללקות בשבץ מוחי.

אגוזים ושקדים. מאת מערכת פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה
מנגד ממצאי המחקר מעלים כי החלפה של מקור החלבונים מבשר אדום בתפריט התזונתי למזונות אחרים עשוי לשפר את הבריאות – כך צריכת אגוזים כמקור חלבונים מרכזי דווקא נמצא קשור להפחתה של 17% בסיכון ללקות בשבץ מוחי ואילו צריכה של דגים בתפריט במקום צריכת בשר אדום נמצאה כקשורה לירידה של 17% בסיכון גם כן. צריכת מוצרי חלב הייתה קשורה להפחתת הסיכון וכאמור רק צריכה של חלבונים ממקור חי – בשר אדום נמצאה כמגבירה את הסיכון ב27% ללקות בשבץ מוחי.
נתוני המחקר התבססו על מידע ממדגם רחב במיוחד של נבדקים – נשים וגברים כאחד : 84010 נשים בגילאים 30 עד 55 וכן 43150 גברים בגילאי 40 עד 75 שהיו בריאים בתחילת המחקר.
המחקר התפרסם בכתב העת בנושא שבץ STROKE על ידי חוקרים מבית הספר הארוורד לבריאות הציבור.