ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » תזונה בריאה: מחסור בברזל פוגע במבנה המוח

תזונה בריאה: מחסור בברזל פוגע במבנה המוח

נפלאות התזונה הבריאה: ממצאי מחקר חדש מעלים כי חוסר ברזל עלול לגרום לפגיעה מבנית במוח

לתזונה חשיבות עליונה באיזון התפקוד הרגשי והפיזי בגופנו. שימוש בתוספי מזון, ויטמינים, מינרלים ורכיבים מזינים יכול להועיל במקרים רבים לטיפול במחסור, למרות שלרוב העדיפות היא לצריכת המינרלים והויטמינים, ורכיבי המזון המועילים ישירות מן המזון. 

מבנה המוח. מקור: ויקפידיה ברשיון שימוש חופשי Public domain. באדיבות : National Institutes of Health

מבנה המוח. מקור: ויקפידיה ברשיון שימוש חופשי Public domain. באדיבות : National Institutes of Health

מחסור בברזל הינו אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם, וגורמת בין היתר, לפגיעה בהישגים השכליים הלימודיים של ילדי בית ספר. כיצד משפיעה צריכת ברזל על הבריאות ? ממצאי מחקרים מוקדמים העלו כי אמנם צריכת עודף ברזל בגיל צעיר עלולה להיות קשורה למחלות נוירו-דגנרטיביות (אלצהיימר, פרקינסון ומחלת הנטינגטון) בגיל מבוגר אולם מחסור בברזל נמצא גם הוא כקשור לבעיות קוגניטיביות. כעת חוקרים מצביעים על כך שמחסור בברזל עשוי להיות בעל השפעות מרחיקות לכת אפילו על מבנה המוח.

החוקרים בחנו את רמות החלבון טרנספרין המעביר את הברזל בגוף ובמוח בילדים בני 11 עד 15 ולאחר 8-12 שנים בדקו את מוחם של אותם נבדקים כמבוגרים בני 23 בממוצע וגילו שרמות אלה היו קשורות באופן ישיר לשינויים מובחנים במוח – הן שינויים כללים במבנה המאקרו של המוח והן שינויים מיקרו-מבניים שגרמו לליקוי מבני ופגיעות של המוח באיזורים מסוימים למחלות נוירודגנרטיביות.  שינוים אלה במבנה המוח התבטאו במוחם של  צעירים כאשר הם הגיעו לבגרות כאמור ולא ניכרו מיד.

ממצאי המחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קווינסלנד באוסטרליה וכן חוקרים אמריקאים מהמעבדה להדמיה נוירולוגית באוניברסיטת קליפורניה שבארצות הברית, פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי PNAS Proceedings of the National Academy of Sciences

דילוג לתוכן