ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » תוסף חומצת אמינו לשיפור תפקוד קשישים

תוסף חומצת אמינו לשיפור תפקוד קשישים

חוקרים: תוסף חומצת אמינו לאוצין בשילוב פעילות גופנית עוזר לשיפור חוזק שריר ומאסת שרירים יותר מפעילות גופנית בלבד

חומצות אמינו הינן אבני הבניין של גופנו ולכן נודעת לצריכתן השפעה חיובית מועילה. כיצד משפיעה צריכה של חומצות אמינו כמו חומצת האמינו הנפוצה במיוחד לאוצין Leucin על שיפור יכולת התפקוד הפיזית בקרב מבוגרים הסובלים בעודף משקל ? ממצאי מחקר חדש מעלים כי שימוש בתוסף חומצת אמינו לאוצין בלווית פעילות גופנית מסייע להעלאת מאסת שריר, כוח השריר ויכולת התפקוד של מבוגרים בדמות שיפור יכולת ההליכה וגמישות הברך, בנשים בגיל הזהב. זאת בהשוואה לשימוש בתוסף בלבד או לעריכת פעילות ספורטיבית בלבד. 

תוספי מזון וויטמינים. מאת: מערכת פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.

תוספי מזון וויטמינים. מאת: מערכת פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.

המחקר כלל 155 נשים יפניות בנות 75 ומעלה שסבלו מהשמנת יתר. הנשים חולקו באופן אקראי לאחת מארבע קבוצות :
קבוצה אחת של נשים שחברותיה השתתפו בפעילות גופנית בת שעה פעמיים בשבוע ושימוש בתוסף תזונה של חומצת אמינו לאוצין 3 גרם פעמיים ביום במהלך שלושה חודשים . בקבוצה זו השתתפו 38 נשים.
קבוצה שניה של נשים שחברותיה השתתפו בפעילות גופנית בלבד שנמשכה שעה בכל פעם פעמיים בשבוע במהלך שלושה חודשים . בקבוצה זו השתתפו 39 נשים.
קבוצה שלישית של נשים שחברותיה קיבלו שימוש בתוסף תזונה של חומצת אמינו לאוצין 3 גרם פעמיים ביום במשך שלושה חודשים . בקבוצה זו השתתפו 39 נשים.
קבוצה רביעית – קבוצת הביקורת (לשם השוואה) של נשים שחברותיה השתתפו בפעילות הדרכה לימודית עיונית על שיפור הבריאות. בקבוצה זו השתתפו 39 נשים.

ממצאי המחקר העלו כי בכל שלוש קבוצות ההתערבות- זו שכללה פעילות גופנית בלבד, נטילת תוסף בלבד או שילוב של שניהם שיפרו את מהירות ההליכה של הנשים ואילו בקבוצה שכללה תוסף+פעילות גופנית או רק פעילות גופנית השתפרה גם מאסת השריר ברגליהן של הנבדקות. בקבוצה בה שולבו תוסף+פעילות גופנית השתפרה בנוסף לכל אלה גם יכולת התנועה של הברכיים.

בנוסף, החוקרים מצאו כי השיפור בכוח הרגליים ומאסת השרירים של הנבדקות שערכו פעילות גופנית בשילוב תוסף חומצת אמינו היה פי 4.9 בהשוואה לזה שניכר בקבוצת הביקורת (בה רק הועברו לימודים תיאורטיים בנושאי בריאות).

המחקר נערך על ידי חוקרים יפנים וממצאיו פורסמו בכתב העת של האגודה האמריקאית לגריאטריה

דילוג לתוכן