ראשי » הוליסטיקה-כללי, נטורופתיה, צמחי מרפא, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » שמן שקדים וסיכון מוגבר ללידה מוקדמת

שמן שקדים וסיכון מוגבר ללידה מוקדמת

ממצאי מחקר חדש: נשים הצורכות תרופות טבעיות בהריון כמ ושמן שקדים, קמומיל או שומר בסיכון ללדת פג ובסיכון מוגבר ללדת תינוק במשקל נמוך יותר

בצד יתרונותיהם הרבים של מזונות שונים ושימוש בתוספי תזונה וברכיבים שונים מן הצומח לטיפול בתופעות רפואיות שונות לרבות בסימפטומים הקשורים להריון, ישנו גם סיכון בצידם לעיתים. 

הריון. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי PD. מאת Petercantfail

הריון. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי PD. מאת Petercantfail

 צריכה של תוספי תזונה “טבעיים” שונים מצריכה הבנה רפואית, שיקול דעת והתייעצות עם גורמים מקצועיים, במיוחד כאשר הנוטל את התוספפים הטבעיים מתאפיין במצב רפואי כלשהו או סובל מליקוי בריאותי. כך לדוגמה נשים הנוטלות תוספי תזונה “טבעיים” בעת ההריון, עשויות לגרום לעצמן ולעובר נזקים, כאשר הן עושות שימוש בתוספים תזונתיים ואחרים שנדמים כטבעיים בעוד שלאלה יש השפעה רפואית מזיקה עליהן.

 

ממצאי מחקר חדש שפורסם לאחרונה מעלה כי נשים שעושות שימוש בתוספי מזון על בסיס קבוע במשך לפחות שלושה חודשים לפני הלידה, כמו שימוש בשמן שקדים, שימוש בשומר או בקמומיל- בבונג, מצויות בסיכון ללדת תינוק לפני השבוע ה37 להריון. על פי המחקר, נשים בהריון העושות שימוש בתוספים כמו שמן שקדים מצויות בסיכון גבוה במיוחד ללדת פג ובסיכון ללדת תינוק שמשקלו בממוצע הינו נמוך יותר, בהשוואה לנשים שאינן נוטלות תוספים אלה.

 

ממצאי המחקר שפורסמו בכתב העת Human Reproduction התבססו על נתונים שנאספו מ189 נשים שצרכו שמן שקדים, שומר או בבונג- קמומיל בשלושת החודשים שקדמו להריונן בהשוואה ל511 נשים שלא השתמשו בתוספים אלה.

 

מן הממצאים העלו החוקרים, לאחר שיקלול גורמים נוספים כמו עישון, גיל היולדת, שימוש בתרופות, ריבוי הריונות ועוד, כי נשים שהשתמשו בשמן שקדים היו בסיכון מוגבר מובהק ומשמעותי ללדת לידה מוקדמת של פג – כלומר לידה לפני השבוע ה-37 להריון בשיעור סיכון מוגבר של פי 2.1 כלומר 210% סיכון. כמו כן מצאו החוקרים כי לנשים העושות שימוש זה בתוספים סיכון רב יותר ללדת תינוק במשקל ממוצע נמוך.

 

 

דילוג לתוכן