ראשי » הוליסטיקה-כללי, צמחי מרפא, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » שמן אבוקדו לבריאות

שמן אבוקדו לבריאות

ממצאי מחקר חדש: שמן אובקדו מסייע בטיפול במחלות ובסילוק רדיקלים חופשיים

שמן אבוקדו המופק מפרי האבוקדו עשיר בויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון וחומרים מזינים שונים. שמן האבוקדו מכיל כמו כלורופיל (הפיגמנט הירוק), ויטמין E, פיטוסטרולים, קרוטנואידים ובחומצות שומן לא רווי כמו חומצה אולאית (שהיא הרכיב העיקרי בשמן הזית הבריא).  

אבוקדו. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי. צילום: Marco.Finke

אבוקדו. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי. צילום: Marco.Finke

ממצאי מחקר חדש מצביעים על השפעתו המועילה של שמן אבוקדו לשיפור התפקוד התאי בשל היותו נוגד חימצון מועיל, ועל השפעתו המבריאה על בעיות רפואיות כמו סוכרת.

בסביבה בה אנו חיים זיהום האוויר, עישון וקרינה גורמים לחמצן שבתאים שלנו להפוך לרדיקלים חופשיים- מולקולות לא יציבות שפוגעות בחומר הגנטי שלנו, בהיווצרות השומנים- הליפידים, החלבונים ואפילו החומר הגנטי שלנו DNA והופעות אותם לרדיקלים חופשיים מזיקים גם כן. נזקים אלה מובילים למחלות כמו סרטן. נזקים אלה מובילים להזדקנות מואצת ולנזקי הזדקנות ומוביל למגוון תופעות רפואיות ובעיות בריאותיות כמו עודף לחץ דם ומחלת הסוכרת.

ירקות ופירות כמו גזר ועגבניה הינם בעלי חשיבות רבה לטיפול בבעיות מעין אלה בשל ריכוז נוגדי החימצון הרבים בהם המונעים מן הרדיקלים החופשיים מלפגוע בגופנו ברמה המולקולארית. יחד עם זאת לדברי החוקרים, חלק מהחומרים נוגדי החימצון הבריאים הקיימים בירקות ובמזונות בריאים אחרים לא מצליחים לחדור לתוך המיטוכונדריה- בית החרושת של האנרגיה שבתוך התאים. וכך הנזקים לגופנו נמשכים.

ממצאי מחקר חדש מעלים כי שימוש בשמן אבוקדו מסייע לעצירה של הפגיעה התאית של הרדיקלים החופשיים ומפחיתות את הפגיעה בהתפתחות התא התקינה , בהתבסס על ניסוי מעבדה שתאי שמרים, שנחשבים ממילא עמידים לעקה חימצונית של רדיקלים חופשיים.

לדברי החוקרים “ניתן לייחס את התוצאות לעובדה ששמן האבוקדו גרם לנשימה תאית מואצת, המעדה שהשימוש בחומרי ההזנה בתא נותר יעיל אפילו בתאים שהותקפו על ידי רדיקלים חופשיים ושהמיטוכנדריה עצמה נפגעה באופן מועט בלבד.”

ממצאי מחקרים אחרים הראו שאבוקדו מפחית את ריכוז הכולסטרול בדם ואת ריכוזם של שומנים מסוימים בדם, שכמותם בדם גבוה בקרב חולים הסובלים מסוכרת, מצב שומני שיכול להוביל להתקף לב או שבץ.

לדברי החוקרים “הממצאים טומנים בחובם פוטנציאל משמעותי משום שהם מוכיחים כי צריכת אבוקדו עשויה לשפר את מצבם הבריאותי של חולים במגוון בעיות לרבות חולי סוכרת, באמצעות טיפול טבעי הנעזר במנגנון המשפר את השומנים בדם”. אך יחד עם זאת יש לסייג כי השפעת שמן האבוקדו על החימצון התאי בשמרים, עדיין צריך להבדק כתקף גם בבני אדם.

ממצאי המחקר פורסמו במסגרת הכנס של האגודה האמריקאית לביוכימיה וביולוגיה מולקולארית ASBMB, לשנת 2012 שהתקיים בסן דייגו, קליפורניה שבארה”ב.

דילוג לתוכן