ראשי » הוליסטיקה-כללי, נטורופתיה, רפואה טבעית » ריפוי טבעי: שרירים מפחיתים סיכון לסוכרת

ריפוי טבעי: שרירים מפחיתים סיכון לסוכרת

ריפוי טבעי: ממצאי מחקר חדש מצביעים על חשיבות מאסת שריר ולא רק אחוז שומן נמוך בגוף, להפחתת סיכון לסוכרת

הריפוי הטבעי, הנטורופתיה ושיטות רפואה משלימה ורפואה טבעית שמים דגש על ריפוי שלא באמצעות תרופות אלא בעזרת צמחים וחומרים טבעיים, ולעיתים גם ללא התערבות ונטילת תוספים או חומרים אלא באמצעות שינוי תזונתי, אימון גופני ושינוי מודעות וחשיבה. אחד הדגשים של הריפוי הטבעי מושם על כושר גופני, שמירה על משקל מאוזן והימנעות מעודף משקל. ממצאי מחקר חדש מעניקים חיזוק לחשיבות הפעילות הגופנית דווקא מכיוון שונה: פיתוח מאסת שריר כמסייעת בהפחתת הסיכון לסוכרת.    

פעילות גופנית, מאסת שריר וסוכרת. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa צילום: MatthiasKabel

פעילות גופנית, מאסת שריר וסוכרת. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa צילום: MatthiasKabel

במחקר זה החוקרים בחנו נתונים של מעל 13,000 נבדקים ונבדקות שאינן בהריון ובעלי BMI מעל 16.5 בעלי רמות מאסת שריר מגוונות. במחקרם מצאו החוקרים כי קיים קשר בין מאסת שרירים גבוהה יותר ביחס למאסת הגוף, לסיכון מופחת לפתח שינוים מטבוליים המובילים למחלת הסוכרת.

לאחר קיזוז משתנים כמו גיל, מגדר, מוצא אתני, BMI, והיקף מותניים רחב, מצאו החוקרים כי על כל עלייה של 10% במאסת שרירי השלד היחסית SMI skeletal muscle index – היחס בין מאסת השרירים למשקל הגוף הכולל, קיימת ירידה של 11% בתנגודת אינסולין וירידה של 12% בסוכר גבוה בדם- מצב המוגדר כטרום סוכרתיות.

ממצאים אלה עולים בקנה אחד עם ממצאי מחקרים קודמים שהצביעו על קשר בין מאסת גוף גבוה ומאסת שריר נמוכה לבין סיכון לתמותה מוקדמת, בין היתר בתיווך תנגודת אינסולין גבוהה יותר והעלאת סיכון למחלת הסוכרת.

ממצאי המחקר שנערך על ידי חוקרים אמריקאים מבית הספר לרפואה על שם דיוויד גפן באוניברסיטת קליפורניה שבארצות הברית, פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism

דילוג לתוכן