בריאות מהטבע: כיצד קשורה ירידה במשקל לאכילת שוקולד ?
כיצד ניתן להעזר בפירות הטבע על מנת להתמודד עם ליקויים מטבוליים, השמנה ועודף משקל ואף להנות מכך ? הטבע מציע שפע של פירות וירקות טעימים המספקים לגופנו חומרי הזנה חשובים המחזקים את תפקוד הגוף, מעצימים את האנרגיות הנפשיות והחוסן הרוחני בקשר שבין גוף לנפש, מחזקים את מערכת החיסון, וכן- אף מסייעים לירידה במשקל! הכיצד ?
האם אתם חולמים לרדת במשקל ומנסים לשם כך להפסיק לאכול חטיפים כמו שוקולד ? ייתכן שלא תצטרכו להכניס את השוקולד לרשימת המזונות האסורים בדיאטה. ממצאי מחקר חדש מעלים כי אכילת שוקולד בתדירות גבוהה יותר נמצאה כקשורה דווקא למשקל נמוך יותר.
ממצאי מחקרים קודמים העלו שצריכת שוקולד ובמיוחד שוקולד מריר שהינו עשיר חומרים נוגדי חימצון בריאים המכונים פוליפ נולים, מסייעים לבריאות הלב על ידי העלאת שיעורי “הכולסטרול הטוב” HDL והפחתת שיעורי “הכולסטרול הרע” LDL.
לנוכח הממצאים לפיהם שוקולדים מסוימים מועילים במיוחד לבריאות (שוקולד מריר כאמור מכיל שיעור אנטי אוקסינדטים רב במיוחד), ביקשו החוקרים במחקר הנוכחי לבחון בקרב מעל 1000 גברים ונשים בני 57 בממוצע, ללא מחלות לב קרדיו וסקולריות, סוכרת או בעיות של כולסטרול LDL את השפעתו של שוקולד על משקל הנבדקים (נבחן בעזרת מדד BMI) בהתאם לתשובות הנבדקים באשר לתדירות צריכת השוקולד שלהם מידי שבוע. החוקרים בחנו את משקל הגוף של 972 מתוך כ-1000 הנבדקים.
ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Archives of Internal Medicine אחד מהירחונים המדעיים של איגוד הרופאים האמריקאים על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו בארצות הברית.
ניתוח ממצאי המחקר העלו כי נבדקים שצרכו שוקולד בתדירות יותר גבוה, התאפיינו במשקל גוף נמוך יותר כפי שהתבטא במשקל גופם בBMI, בהשוואה לנבדקים שצרכו שוקולד בתכיפות נמוכה יותר.
לנוכח ממצאים אלה סבורים החוקרים כי ראוי לערוך מחקרי המשך שיבחנו במדויק את התועלת המטבולית של שוקולד בבני אדם.