סודות צמח הסירפד
בחודשי החורף גדלים בארץ 4 מיני סרפד (סירפד): סרפד צורב, סרפד הכדורים, סרפד קרומי וסרפד החולה. מבין ארבעתם יש ידע נרחב ביותר ושימוש רב ביותר כצמח מרפא בסרפד צורב. כל חלקיו של הצמח ראויים לשימוש: עלים, גבעולים, שורשים ופרחים. העובדה שצמח זה חשוב כל כך הייתה יכולה להביא לכיליונו. אבל יכולת הצריבה שלו מגינה עליו. אגב, סרפד הכדורים לאין ערוך יותר צורב ממנו. שימוש בסרפד כצמח מרפא היה כבר ביוון העתיקה, שם הוא שימש כצמח משתן ומשלשל קל. כיום משתמשים בו לטיפול בשלל מחלות ובכללן גם במחלות קשות כמו סוכרת וסרטן.
הדרך היותר פשוטה לשימוש בו היא להכין ממנו תה. בעונת החורף אפשר להכין תה מסרפד טרי. בקיץ מעלי סרפד מיובשים, או משורש סרפד. הכמות המומלצת ממנו היא שתי כוסות תה ביום. יש מציעים לשתות ממנו כוס ראשונה, עם השכמה, עוד לפני שאוכלים משהו, וכוס שנייה במשך היום. כאשר אין סרפדים חיים, אפשר להשתמש בעליו המיובשים לשם הכנת תה. שורשי סרפד יעילים עוד יותר מעליו ואותם אפשר לרכוש בבתי-טבע ככמוסות.
הסרפד מנקה את הדם ובכך הוא עוזר לריפוי אקזמות, עוזר לאיזון רמות הסוכר בדם וזאת בעוזרו להפעלת הלבלב. הוא מנקה הדם שנחשב ליותר יעיל בעולם. יש לו יכולות נוגדות דלקות והוא עוזר לטיפול במחלות בדרכי השתן. הוא צמח מעורר וממריץ.
תכונות רפואיות של סירפד
הסירפד הינו צמח משתן, מרפא אנמיה, עוזר לטיפול בדלקות מפרקים לסוגיהן, לריפוי אקזמה ומחלות עור אחרות ומחלות בדרכי הנשימה. הוא מחזק את העמידות בפני קור ולחות, עוזר לריפוי הצטננויות וכטיפול בגדילה שפירה של הערמונית. בנוסף, מטפלים איתו גם בהתפתחות אבני כליה, אוסטיאופורוזיס, דימומים שונים, טחול מוגדל, סוכרת, מחלות אנדוקריניות, עודף חומצה בקיבה, שלשול, דיזנטריה, גודש בריאות ונשירת שיער. הוא מנקה את הדם ועוזר נגד מחושים וכאבי שרירים. הוא ניתן גם לחולי סרטן כחלק מטיפול טבעי.
התועלת שבשורש סרפד
שורש סירפד יעיל למעשה יותר מחלקיו האחרים. הוא עוזר למניעת גדילה שפירה של הערמונית, נגד כאבי פרקים, משתן ומכווץ. הוא מגביר גם את הייצור של טסטוסטרון וזאת כאשר לוקחים אותו ביחד עם פסיפלורה (שעונית).
אופן השימוש
אפשר להכין מיץ מצמח הסרפד הטרי, ביחד עם מיצי ירקות וצמחי בר נוספים, ובלבד שהירקות התרבותיים יכילו כמות רבה של גזר, סלק ומלפפונים. מעליו המיובשים אפשר להכין בחליטה תה. סרפד, ביחד עם מספר צמחים נוספים, מספק לגוף סיליקה החשובה לשיער ולעצמות וגם נגד התפתחות אלצהיימר. לשם הספקת סיליקה מכינים תה מסרפד מיובש, שבטבט, מוץ של שבולת שועל ואספסת. מרתיחים חצי ליטר מים ללא כלור ופלואור, מוסיפים כף מכל אחד מן הצמחים שנזכרו, מכסים ומרתיחים חצי שעה באש נמוכה, כדי שהמים לא יתאדו. תה מעלי סרפד מיובשים עוזר גם נגד פריחות ואלרגיות.
ניתן לאכול אבקה משורש סרפד ביחד עם זרעי קצח טחונים, שמן זית, אבקה מעלי זית מיובשים ושמן זרעי ענבים.
לקריאה נוספת
http://www.mariatrebenherbs.com/stinging_nettle.htm
http://www.naturalnews.com/023761
האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.
מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466
<strong