ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, נטורופתיה, צמחי מרפא, רפואה טבעית » צמחי מרפא כנגד זיהום בדרכי השתן

צמחי מרפא כנגד זיהום בדרכי השתן

צמחי מרפא העשירים בוויטמין C קוטלים בקטריות הגורמות לדלקות בדרכי השתן

דלקות בדרכי השתן נגרמות כמעט תמיד מבקטריות. אלו עלולות לעבור לשלפוחית השתן או לכליות, אם כי זה די נדיר. הבקטריה היותר שכיחה במצבים אלו היא אשרציה קולי. הסימפטומים של מצב כזה עשויים להיות שונים מאדם לאדם. יכולים להיות כאבים, דחיפות בצורך למתן שתן, דם או מוגלה בשתן, דלקות, כאב בזמן יחסי מין, בחילות, עייפות. ריח שתן חריף, כאבי בטן תחתונה, התכווצויות בבטן וכאב וצריבה בזמן מתן שתן. שני טיפולים מוכרים במצב זה הם צריכה מוגברת של ויטמין C חומצי ושתייה של מיץ חמוציות, או צריכת סוכר D-מנוז המופק מחמוציות. מסתבר שיש עוד לא מעט צמחי מרפא או תכשירים המופקים מהם שעשויים לעזור במצב כזה.

שמן חרדל
במחקר שפורסם בשנת 2006 בז’ורנאל המקצועי Arzneittel-Forschung, נמצא ששמן חרדל המופק משורש חזרת ומן הצמח כובע הנזיר עוזרים כנגד אינפקציה כזו. הם מכילים שמן נדיף, שהוא חומר פעיל. במחקר נמצא שלצירוף של מיצויים משני צמחים אלו, יש יכולת אנטי בקטריאלית דרמטית. הם קוטלים או מונעים התרבות של סוגי בקטריות שונים. צמחים אלו עזרו נגד דלקות בדרכי השתן, כמו גם בדרכי הנשימה העליונות. באותו ז’ורנאל מקצועי פורסם באותה שנה מחקר המשווה פעילות של אנטיביוטיקה לעומת הפעילות של השמן הנדיף משני צמחים אלו. אנטיביוטיקה צמצמה את מספר החיידקים ב- 88% והצמחים ב- 81%. אבל לתכשיר הצמחי היה יתרון ברור מאחר והוא לא פגע כלל באוכלוסיית חיידקי המעיים החיוביים.

ענבי יין אדום. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-s. צילום: Fir0002

 ענבי יין אדום. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-s. צילום: Fir0002

מיצוי מזרעי ענבים
מיצוי מזרעי ענבים נמצא אף הוא בעל יכולת פעולה חזקה לקטילת חיידקים הגורמים לדלקות בדרכי השתן. לתכשיר זה, שלא כמו לאנטיביוטיקה, יש גם יכולת אנטי פטרייתית ואנטי ויראלית, כך שהוא יעיל גם נגד אינפקציות שונות בגוף הנגרמות מפטריות או וירוסים. במחקר שנעשה במרכז הרפואי של אוניברסיטת מרילנד בארה”ב נמצא שנטילת כמוסה אחת בת 100 מ”ג של תכשיר צמחי זה, או 5 עד 10 טיפות מיצוי כזה ליום, עוזרת לטיפול באינפקציות. לפי נתוני מחקרים שנעשו באוניברסיטת ניו מכסיקו, יש שורה ארוכה של צמחים שעשויים לעזור לטיפול בדרכי השתן. צמחים אלו אבגר (אגרימוניה), אלמון (אלדר), ציפורני חתול, בבונג רפואי, שומר, זנגביל, פרע, בת קורנית, אכיליאה, ערער, לחך ודקל ננסי.

אנטיביוטיקה לא עוזרת אצל עד 40% מהנשים שטופלו עם אנטיביוטיקה, הדלקת חזרה בתוך חודש אחרי הטיפול. בתוך שנה, הדלקת חזרה אצל כ- 60%. טיפול עם התכשירים הצמחיים שנידונו כאן עוזר לא רק נגד אינפקציות בדרכי השתן אלא גם נגד אינפקציות רבות אחרות בגוף.

 

-האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

 

מקורות

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16618018
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17260672

http://www.naturalnews.com/035742_herbal_remedies_urinary_tract_infections_bacteria.html#ixzz1tufJXiai

http://medplant.nmsu.edu/Diseases/uti/uti.HTML

http://www.umm.edu/altmed/articles/urinary-tract-000169.htm 

 

דילוג לתוכן