צ’אקרת מרכז הגב
צ’אקרת מרכז הגב – חלק שמיני מתוך הפרק התשיעי ” התפקוד הפסיכולוגי של שבע הצ’קרות הראשיות” מתוך הספר “ידי אור– מדריך לריפוי באמצעות שדה האנרגיה האנושי” מאת ברברה אן ברנן. הוצאת מרקם
צ’אקרת מרכז הגב
צ’קרה 4ב’, במרכז הגב, בין השכמות, משויכת לרצון של האגו, או לרצון החיצוני. זהו המרכז שמתוכו אנו פועלים בעולם הפיסי: אנו מנסים להשיג את הדברים שאנו רוצים.
אם מרכז זה פועל בכיוון השעון, תהיה לנו גישה חיובית להישגים בחיים, ונראה באנשים אחרים מקור לתמיכה בהישגים אלה. במקרה כזה ההתנסויות שלנו יתמכו בדרך ראייה זו, כיוון שנחיה אותה. אנו נחווה את הרצון שלנו והרצון האלוהי כעולים בקנה אחד. אנו נראה את הרצון של חברנו מתואם לרצון שלנו. לדוגמה, אם נרצה לכתוב ספר, נתאר לעצמנו את חברינו מסייעים לנו, ונתאר לעצמנו את הספר מתקבל על ידי המוציאים לאור בהתיייחסות של, “כן, זה בדיוק מה שחיפשנו”.
לעומת זאת, אם מרכז זה פועל כנגד כיוון השעון, ההיפך יהיה נכון. תהיה לנו תחושה מוטעית כאילו הרצון האלוהי ורצונם של אנשים אחרים מנוגדים לזה שלנו. אנשים ייתפשו בעינינו כמכשולים בדרך להשגת רצוננו ולהגשמת מטרותינו. יהיה עלינו לעבור דרכם או לדרוס אותם לשם השגת יעדינו, במקום לראות אותם כמסייעים לנו. אנו נאמין באמירות כמו “רצוני גובר על רצונך” או “רצוני גובר על הרצון האלוהי”. כאן משחקות אמונות מושרשות ועמוקות בנוגע לאופן התפקוד של היקום .
ראייה של היקום כמקום עוין במהותו, שבו התוקפנים הכוחניים הם השורדים, מתמצה לעתים כַּכלל של: “אם לא אקבל את רצוני הדבר יסכן את קיומי”. האדם מתפקד באמצעות שליטה, ומנסה ליצור לעצמו עולם בטוח באמצעות השליטה באחרים. הפתרון לבעייתו של אדם זה הוא בכך שיכיר באופן שבו הוא יוצר סביבה עוינת באמצעות התוקפנות שלו. אז עליו להסתכן בניסיון להרפות מכך, במטרה לבדוק אם אפשר לשרוד ללא שליטה. נטילת סיכון כזה תוביל את האדם בסופו של דבר לחוויה של יקום ידידותי, שופע ובטוח, שבו הכלל מסייע לקיומו של הפרט.
במקרה אחר, עשוי מרכז זה להיות פעיל יתר על המידה. האבחנה תצביע על מרכז גדול הפועל בכיוון השעון, מלוּוה בצ’קרת לב מוקטנת, הפועלת בכיוון השעון או כנגדו. במקרה כזה לא יהיה רצונו של האדם שלילי במיוחד – רצונו פשוט ימלא את התפקיד שצ’קרת הלב היתה אמורה למלא. במקום להיות מסוגל להניח, לבטוח ולאהוב, כלומר, להזרים יותר אנרגיה דרך צ’קרת הלב (4א), האדם מפצה על כך באמצעות רצונו. הוא מזרים יותר אנרגיה דרך ההיבט האחורי של צ’קרה 4, המצוי בין השכמות. אפשר שאותו אדם אומר בעקיפין, “אני רוצה לממש את רצוני מבלי להצטרך להתחשב באנושיות שלך”. אדם זה מתפקד בעיקר מתוך רצון ולא מתוך אהבה, או מתוך כוח שכנגד במקום כוח הנובע מבפנים. זהו העיוות הגורם לאדם להיות “אדון” לבן זוגו במקום להיות שווה לו.
לרכישת הספר “ידי אור – מדריך לריפוי באמצעות שדה האנרגיה האנושי” מאת ברברה אן ברנן בהוצאת מרקם