צ’אקרת הגרון
צ’אקרת הגרון – חלק תשיעי מתוך הפרק התשיעי “התפקוד הפסיכולוגי של שבע הצ’קרות הראשיות” מתוך הספר” ידי אור– מדריך לריפוי באמצעות שדה האנרגיה האנושי” מאת ברברה אן ברנן. הוצאת מרקם
צ’אקרת הגרון
צ’קרת הגרון (5א’), הממוקמת בקדמת הגרון, משויכת לנטילת אחריות של האדם על צרכיו האישיים. הרך הנולד מובא אל השָד, אך עליו לינוק על מנת להזין את עצמו. עיקרון זה פועל לכל אורך החיים. כאשר האדם מתבגר, עליו לדאוג יותר ויותר לסיפוק צרכיו בכוחות עצמו. האדם מגיע לבגרות, וצ’קרה זו מתפקדת כראוי, כאשר הוא חדל מלהאשים אחרים בחוסרים שבחייו, וניגש ליצור את המענה לצרכיו ולרצונותיו.
מרכז זה גם מצביע על מקומו של האדם ביחס לקבלת הדברים הבאים אליו. אם המטוטלת מצביעה על מרכז גרון הפועל כנגד כיוון השעון, משמע שהאדם אינו יכול להכיל את הניתן לו.
בדרך כלל הדבר קשור בדימוי ההתחלתי שיש לאדם בנוגע לדברים שבאים אליו. כלומר, אם האדם רואה את העולם כמקום שלילי ועוין באופן כללי, הוא ינהג בזהירות ויהיה בעל ציפיות שליליות באשר לדברים הבאים בדרכו. הוא עשוי לצפות לעוינות, לאלימות או להשפלה ולא לאהבה ולנתינה. כיוון שהוא בונה סביבו שדה כוח שלילי באמצעות ציפיותיו השליליות, הוא ימשוך לעברו הזנה שלילית. לדוגמה, אם הוא מצפה לאלימות, משמע שיש בו אלימות פנימית, ומשום כך הוא ימשוך לעברו אלימות, לפי הכלל של “דומה מושך דומה”, כמוסבר בפרק 6, העוסק בטבעו של שדה האנרגיה האוניברסלי.
ככל שהאדם פותח את מרכז הגרון שלו, הוא ימשוך אליו בהדרגה יותר הזנה, עד שיהיה מסוגל לקבל הזנה בכמות אשר תאפשר לו לשמור את מרכז הגרון שלו פתוח במשך מרבית הזמן. בתקופת המעבר, הוא עשוי בהחלט למשוך הזנה שלילית זמן קצר לאחר פתיחת המרכז, וזאת עקב האמונה שלו כי זה האמור לבוא בדרכו. כאשר האדם יהיה מסוגל להתמודד עם חוויה זו, להתחבר לגורמיה הראשוניים המצויים בתוכו עצמו, ולמצוא מחדש את האמון הפנימי שלו, הוא יפתח מחדש את מרכז הגרון. תהליך זה של פתיחה וסגירה נמשך עד שכל התפישות השגויות של האדם בנוגע לקבלה ולהפנמה מותמרות והופכות לאמון ביקום ידידותי המספק את צרכינו.
לרכישת הספר “ידי אור – מדריך לריפוי באמצעות שדה האנרגיה האנושי” מאת ברברה אן ברנן בהוצאת מרקם