ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה » סריקת CT וסיכון מוגבר לסרטן המוח בילדים

סריקת CT וסיכון מוגבר לסרטן המוח בילדים

ממצאי מחקר חדש מעלים כי סריקות CT מגבירות סיכון למחלת סרטן המוח ולוקמיה בילדים

טיפול רפואי הוא חשוב ונחוץ לעיתים קרובות. התרופות והטיפולים הרבים שהביאה עימה הרפואה המודרנית הם מבורכים ויש לעשות בהם שימוש. יחד עם זאת שימוש זה צריך להיות מושכל ומודע. מאה השנים האחרונות הביאו קידמה אדירה לאנושות מבחינת התפתחות מערכות הבריאות והרפואה ונגישותן לאזרחים רבים במיוחד בעולם המערבי והמפותח. יחד עם זאת, חוקרים רבים יותר ויותר מדווחים על ממצאי מחקרים המצביעים על הסיכונים, הבעיות והליקויים הקיימים במגוון החומרים והתרופות הניתנות ולנבדקים לצרכים אבחוניים ולמטופלים לצרכים טיפוליים, המדגישים את הסכנות הנחבאות בטיפול הרפואי המערבי, באופן המדגיש את הצורך במודעות בריאותית ורפואית מוגברת של המטופל לאבחון שאותו הוא מקבל. כך, ממצאי מחקר חדש התפרסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי LANCET מעלה כי השימוש הנפוץ כל כך בסריקת CT (טומוגרפיה ממוחשבת) עלול להוביל למחלות כמו סרטן המוח בילדים וכמו מחלת סרטן הדם לוקמיה בשיעורים גבוהים מהרגיל, כבר לאחר שלוש סריקות CT בלבד. 

מבנה המוח. מקור: ויקפידיה ברשיון שימוש חופשי Public domain. באדיבות : National Institutes of Health

מבנה המוח. מקור: ויקפידיה ברשיון שימוש חופשי Public domain. באדיבות : National Institutes of Health

הממצאים פורסמו בהתבסס על ממצאים של 176,587 צעירים מתחת לגיל 22 בין השנים 1985 לשנים 2002. כך לדוגמה מצאו החוקרים כי צעירים שספגו שלוש הקרנות בעקבות בדיקת CT היו בסיכון של פי 3.18 (318%) ללקות בסרטן הדם- לוקמיה ובסיכון מוגבר לחלות בסרטן המוח של 2.82 כלומר סיכון מוגבר של 282%.

על פי החוקרים, חרף התועלת הרפואית הרבה באבחון תקני של המצב, באמצעות צילום CT, על הרופאים המטפלים לקחת בחשבון את הסיכון האבסולוטי (הקטן) ללקות במחלות אלה בעקבות הטיפול, וכן להקפיד “לשמור על חשיפה לרמה נמוכה ככל האפשר של הילד לקרינה לנוכח קיומן של חלופות רפואיות אחרות, שאינן גורמות לחשיפה לקרינה מייננת, במידת האפשר. “

דילוג לתוכן