ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, נטורופתיה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » נטורופתיה: מיץ רימונים לבעיות לב

נטורופתיה: מיץ רימונים לבעיות לב

נטורופתיה: מיץ רימונים מסייע לחולי דיאליזה וכנגד לבעיות לב

כיצד יכולים חולי כליות להעזר בריפוי הטבעי ללא סיכונים ? מה השפעתם של מיצים טבעיים על גופנו . הרפואה הטבעית עושה שימוש בצמחי מרפא, תוספים, ויטמינים, מינרלים ורכיבים שונים כמו פירות וירקות ומיצים על מנת לשפר את התפקוד ולאזן ליקויים כמו עודף לחץ דם, רמות גבוהות של טריגליצרידים בדם, עודף כולסטרול, או בעיות רפואיות.

רימון. ויקיפדיה ברשיון שימוש פתוח Public Domain. משתמש: AlbertCahalan. מאת CDC ארה"ב.

רימון. ויקיפדיה ברשיון שימוש פתוח Public Domain. משתמש: AlbertCahalan. מאת CDC ארה"ב.

מממצאי מחקר חדש מצביעים על אפקטיביותו של הריפוי הנטורופתי הטבעי: כך הוכיחו חוקרים את יעילות צריכת מיץ רימונים העשיר בויטמינים וברכיבים חיוניים כמו נוגדי חימצון ופולי-פנולים, על מגוון מדדים הקשורים לבעיות לב קרדיו וסקולריות ובעיות לחץ דם האופייניות במיוחד בקרב חולים המטופלים בהמו-דיאליזה.

החוקרים השוו ממצאים של שתי קבוצות שכללו 67 משתתפים חולי כליות שטופלו בהמודיאליזה לפני ובמהלך הניסוי- האחת שצרכה מיץ רימונים שלוש פעמים בכל שבוע. בכל יום 100 מילילטר. סה”כ 300 מ”ל בשבוע. זאת במשך שנה. לעומתה השתתפו חולי כליות כרוניים שטופלו בהמו-דיאליזה בתרופת דמה, פלסבו.

המדדים אותם בחנו החוקרים היו לחץ דם דיאסטולי ולחץ דם סיסטולי, כמות צריכת תרופות נגד לחץ דם, רמות הטריגליצרידים בדם, רמות הכולסטרול הכוללות TC, רמות כולסטרול טוב וכולסטרול רע , HDL  LDL וכן מדדים משניים כמו פלאק בעורקים.

ממצאי המחקר פורסמו על ידי צוות חוקרים ישראלים בהובלתה של הדוקטור בתיה קריסטל ולילך שמע מבית החולים נהריה. הממצא המרכזי היה כי ככלל, צריכת מיץ רימונים הפחיתה ככלל את הסיכון הקרדיו-ווסקולרי של החולים. זאת על ידי ירידה בלחץ דם ובמגוון מדדים בהם נצפתה הטבה בקרב צרכני מיץ הרימונים.

מן הממצאים העלו החוקרים כי השתפרה רמת הכולסטרול “הטוב” HDL, הופחתה באופן משמעותי רמת הטריגליצרידים בדמם של החולים וחלה ירידה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי של החולים.
עוד מצאו החוקרים כי בקרב החולים שהשתמשו במיץ רימונים נצפתה ירידה של עשרות אחוזים בצריכת תרופות להורדת לחץ הדם. זאת בהשוואה לחולים שלא צרכו מיץ רימונים.

ההשפעות החיוביות של המיץ על המדדים ניכרו כבר לאחר כשלושה חודשי טיפול ושתיית מיץ רימונים. בקרב קבוצת הניסוי לא נצפו תופעות לוואי או בעיות אך יחד עם זאת מכיוון שמיץ רימונים מכיל כמויות אשלגן משמעותיות, יש לוודא בפיקוח דיאטטי רפואי כי החולה אינו צורך כמויות גבוהות מידי של אשלגן, שעשוי להוות גורם סיכון לחולי כליות.

החוקרים מסכמים כי חולי כליות כרוניים המטופלים בעזרת המודיאליזה ומתאפיינים בסיכון גבוה ליתר לחץ דם, גורמי סיכון לבעיות לב קרדיווסקולריות כמו כולסטרול גבוה, פלאק בעורקים, רמות טריגליצרידים גבוהים, עשויים להפיק תועלת טיפולית רפואית משימוש במיץ רימונים כאמצעי עזר נוסף, פרט לטיפולים הרפואיים לסיוע בהפחתת המדדים השלילים המהווים גורמי סיכון אקוטיים המסכנים את חייהם של החולים.

דילוג לתוכן