חוקרים: מרק גספצ’ו מסייע להפחתת יתר לחץ דם
תזונה טבעית טיפולית: ממצאי מחקר חדש מצביעים על קשר בין צריכה של מרק עגבניות קר- מאכל הגספצ’ו הספרדי המפורסם לבין הפחתה של הסיכון ללחץ דם גבוה. על פי הממצאים חולים שסבלו מסיכון מוגבר למחלות לב קרדיו-וסקולריות בשל עודף לחת דם, שצרכו מרק גספצ’ו במינונים שונים נהנו מהפחתה של עשרות אחוזים בסיכון לסבול מעודף לחץ דם, והפחיתו את הסיכון להתקפי לב.
גספצ’ו Gazpacho הוא מאכל ספרדי מסורתי שאינו אלא מרק עגבניות קר, שמכיל עגבניות, פלפלים, שמן זין, שום, חומץ ויש המוסיפים לו קוביות לחם קלוי. על פי החוקרים, בהתאם לממצאים שנאספו בהתבסס על כ4,000 נבדקים גברים ונשים בגיל חציוני של 67 שנים, עם סיכון גבוה למחלות לב בגלל יתר לחץ דם, צריכת 250 גרם בשבוע של מרק עגבניות הפחיתה ב15% את שכיחות עודף לחץ הדם .
כמו כן מצאו החוקרים כי אנשים שצרכו גספצ’ו בכלל, לעומת אנשים שלא צרכו בתפריטם התזונתי גספצ’ו, נהנו מ-27 אחוזים פחות סיכון ללקות בעודף לחץ דם . זאת לאחר קיזוז גורמים מתערבים שנאספו אודות הרגלי התזונה, הפעילות והרקע של הנבדקים.
המחקר נערך על ידי חוקרים ספרדים מאוניברסיטת מלגה, מאוניברסיטת וולנסיה, מאוניברסיטת ברצלונה, פלמה דה מיורקה, אוניברסיטת נאווארה ועוד. המחקר פורסם בג’ורנאל המדעי בנושא בריאות הלב ובנושאי מטבוליזם ותזונה Journal of Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases .