מה מרכיב את האושר וכיצד ניתן להגיע אליו ?
המרדף אחר האושר אצל רבים בא לידי ביטוי בדמות מרוץ אחר הישגים אשר גורמים תחושות סיפוק זמניות וחולפות. האם הן המרכיבות את רגעי האושר בחיינו ? ייתכן שחלק מתחושות ההישג שאנשים חווים לאחר שהשיגו עוד ועוד מטרות משנה בחייהם לדוגמה הצליחו להגיע להישגים לימודיים, לרכוש תארים מכובדים, להרוויח כמות כסף נכבדה, להקים בית מפואר, לנהוג במכונית חלומותיהם אכן תורמים לתחושת האושר אולם אין ספק שהגשמת מאווים חיצוניים והשגת הישגים חומריים מסוימים, אין בה די כדי להגדיר טוב מספיק מה נדרש כדי להשיג אושר.

משפחה ואושר. מקור: ויקיפדיה ברשיון חופשי Public Domain. צילום: Hildewagelmans
לפיכך, נראה שהמעבר לשלב הפסיכולוגי הוא בלתי נמנע: פסיכולוגים סבורים כי רגעי האושר אינם מותנים רק בתחושת הישג כי אם בתחושה של הגשמה של דברים שהצלחנו להגיע אליהם לאחר שהללו איתגרו את גופנו או את מוחנו. רביצה על חוף הים עם מוסיקה ברקע למשך חופשה של שלושה חודשים עשויה לתרום לשמחת החיים, אך הצלחה במטרות שהצבת, לאחר עבודה יצירתית, חשיבה, עשייה אתגר, קושי מסוים והצלחה עשויה להיות מספקת לא פחות, והיא המרכיבה, על פי פסיכולוגים מסוימים ולשיטתם של פילוסופים ואנשי רוח את רגעי האושר.
לכך מתלווה כמובן הצורך ברגיעה, איזון רגשי, הבנה ומודעות עצמית נפשית ופיזית המאפשרת לנו להיות ערים למתרחש בחיינו, לטוב שניתן לנו, מתוך הוקרת תודה על מה שיש לנו, הגעה לרמה של איזון רוחני, נפשי ופסיכולוגי השם בצד את העיסוק האובססיבי בהשגת יעדים חיצוניים כמו השגת עוד כסף כדי להגיע לאושר.
אלה בצירוף הדגש של עשייה מתוך תחושת ייעוד, מטרה והגשמה עצמית בעלת ערך לך ולאחרים היא הנדבך האחרון, ויש הסבורים החשוב ביותר בהגעה לאושר. כלומר יצירה ועשייה, שאינה ממוקדת רק בעצמנו, שאינה מתוך נהנתנות זמנית ונטולת אתגרים היא חשובה ו,מאשירה” אם היא בעיננו בעלת משמעות- כלומר שאנו סבורים שהיא בעלת ערך, מסייעת, תורמת ומגיעה לעולם מתוך ייעוד, הגשמה עצמית ונתינה.