ראשי » הוליסטיקה-כללי, נטורופתיה, רפואה טבעית » מצבים דלקתיים בגוף – סיכון ללב

מצבים דלקתיים בגוף – סיכון ללב

מצבים דלקתיים בגוף – מן הגורמים העיקריים למחלות לב
מחלות לב מהוות בישראל את גורם התמותה השני, אחרי סרטן. המגבלות שמחלה כזו גורמת ללוקה בה הן רבות וכמותן גם עלויות הטיפול, הפגיעה הנפשית והרגשית אותה חווה החולה. כעת, הוצג מחקר חדש בפני הכנס האירופי לריאומטולוגיה. במחקר זה שעקב אחרי משתתפי מחקר פרמינגהם לבעיות לב נמצא קשר הדוק, סבירות יותר מכפלים, בין תחלואה באוסטיאוארטריטיס לבין מחלות לב כליליות. קשר כזה לא נמצא בין אוסטיאוארטריטיס בידיים ללא סימפטומים, לבין מחלות לב. מחלת אוסטיאוארטריטיס נחשבה עד כה למחלת בלייה ושחיקה של המפרקים. כעת מסתמן שיש לכך סיבה יותר ברורה – מצב דלקתי כלל מערכתי בגוף. אנשים הסובלים ממחלה זו מתייחסים אליה כאל מטרד, אבל זה יכול להיות אות אזהרה למצבים הרבה יותר קשים, מצבים מסכני חיים.

אורח חיים המעורר דלקות
מרבית המחלות הכרוניות הניווניות בחברה המערבית ובכללן מחלות לב, סוכרת, סרטן ודלקות מפרקים, גם מחלות נוספות, קשורות למצב דלקתי מקיף בגוף. הסיבות למצב דלקתי כזה רבות – רובן קשורות לבחירות לא נכונות באורח החיים. זה כולל אכילת מזונות כמו סוכרים, דגנים, חוסר איזון בין חומצות שומן אומגה 6 ו- 3, עישון, חוסר ויטמין D, סטרס נפשי ממושך וחיים ללא פעילות גופנית. הטיפול הרפואי בדלקות ובמחלות הקשורות אליהן, הכולל מתן אספירין ותרופות אנטי דלקתיות לא סטרואידליות, עלול להסתיים בהתקף לב ואי ספיקת לב.

אנשים רבים חושבים שמחלת אוסטיאוארטריטיס היא חלק מתהליכי ההזדקנות הטבעיים של האדם. מסתבר שזה קשור יותר למצבי דלקת ממושכים בפרקים ובכלל מערכות הגוף ויש לנקוט בצעדי מנע נגד תהליכים דלקתיים אלו. צעדים כאלו יכללו: אופטימיזציה של רמת ויטמין D בגוף. רמה טובה שלו היא בין 50 ל- 70 נ”ג למ”ל, כשבין 70 ל- 100 זו רמה מעולה. יש להעלות את הצריכה של שמנים מכילי אומגה 3 כך שכמותו תהייה דומה לזו של אומגה-6. מזונות מכילי אומגה 3 זמינים, שצריכתם לא תרושש את האדם, הם זרעי פשתן אותם יש לטחון ולאכול מיד, זרעי צ’יה מושרים במים טהורים ואגוזי מלך (לקנותם שלמים ולפצח). יש לצרוך גם מיצי דגנים או כמוסות מכילות CLA, חומצת שומן לינולאית מצומדת הנמצאת בירק של דגנים. אין לצרוך סוכרים ודגנים. במונח סוכרים לא נכללים פירות טריים ואורגניים הנאכלים במידה. מומלץ לאכול יותר ירקות מפירות. ללכת כל יום יחף או לשבת יחף, רבע שעה עד חצי שעה, או לקלוט אנרגיות מן האדמה על-ידי מגע עם חוט נחושת מבודד, ממנו קולפים את הציפוי בקצותיו. חוט כזה צריך להיות קשור לעמוד ברזל שתקוע באדמה. זוהי דרך פשוטה וקלה להפחתת כאבי מפרקים. כמו כן, יש להשתמש בצמחי מרפא נוגדי דלקות: בוסוויליה, כורכום, זנגביל וזרעי סלרי טחונים.

מקורות
Hand osteoarthritis and the associations to mortality and cardiovascular events-date from the Framingham study http://eular.org/
http://eular.org/
http://www.naturalnews.com/041017_cardiovascular_disease_warning_signs_heart_health.html#ixzz2Xm6ACnHD

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן