ממצאי מחקר חדש: מגע עור עירום של האם והתינוק לאחר הלידה משפרים בריאות התינוק
כיצד משפיע הניתוק המלאכותי האופייני ללידה בבתי חולים בחברה המערבית, שבין האם לתינוק שלה לאחר הלידה ? עד כמה חשוב המגע האימהי ממנו נהנה התינוק – מגע בעירום של עור חשוף של התינוק המצוי בזרועות אימו או על גופה, כפי שקיים בסביבה טבעית, בתהליכי הנקה וקרבה שלאחר הלידה ?
ממצאי מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Cochrane Database of Systematic Reviews מעלים כי מגע עור של התינוק עם עורה של אימו החשוף, החל מהשלב שלאחר הלידה באופן בו התינוק מצוי בחיקה המערסל של אימו, כשהשניים אינם לבושים, ועטופים בשמיכה או חימום אחר, משפיע באופן חיובי ומובהק על בריאות התינוק במספר היבטים וביניהם בשיפור התנהגותו ונינוחותו, נכונותו להנקה- משך ההנקה ואפשרות להניק וכן מדדים פיזיולוגיים חשובים שונים כמו רמת הגלוזקוז בדמו של התינוק.
במחקרם סקרו החוקרים מעל 30 מאמרים שכללו מעל 2100 נשים שילדו ותינוקיהן. ממצאי המחקר בחנו מה הקשר המצוי בין יישום טכניקת עור– לעור שבו התינוק מונח על האם מיד לאחר הלידה או סמוך לאחריה בעירום כשגוף האם עליו הוא מונח גם הוא עירום, כשהידיים של האם חשופות ליניקה במידת הצורך, וכאשר התינוק מחומם באמצעות שמיכה עוטפת וכובע למניעת איבוד חום וכך גם אימו.
מן הממצאים העלו החוקרים ממצא קונקלוסיבי בדבר השפעות חיוביות אפשריות של יישום טכניקת מגע עור אימהי- לעור של האם והתינוק לאחר הלידה על בריאות התינוק והתנהגותו ולא נמצאו כל היבטים או תופעות שליליות לכך.
מניתוח הממצאים העלו החוקרים כי תינוקות שחווה מגע ביישום טכניקה טבעית זו התנהגו באופן רגוע יותר והיו נכונים יותר לינוק משדי האם, משך ההנקה שלהם נמשך יותר זמן והם ביו בעלי יציבות קרדיולוגית (של הלב) –נשימתית טובה יותר. עוד העלו החוקרים כי בהשוואה לתינוקות שלא זכו למגע כזה, התינוקות שנהנו מהטכניקה גם זכו לאיזון ברמות הגלוקוז בדמם בסמיכות ללידה.