חוקרים: אכילת ירקות כמו ברוקולי, כרוב או כרובית מסייעים להכנה על העורקים מפני מחלות לב וכלי דם
ירקות שונים וביניהם ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרובית, כרוב וברוקולי הינם בעלי ערך מניעתי ראשון במעלה לשמירה על בריאות העורקים ומסייעים להפחתת תחלואה במחלות לב וכלי דם. כך על פי ממצאי מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה על ידי מדענים מארגון הלב הבריטי BHF.
כלי הדם בגופנו נסתמים אט אט על ידי שקיעת שומנים בדמות פלאק על דפנות כלי הדם, הגורמים לסתימת כלי הדם והתהוות קרישי דם. אלה מגבירים את הסיכון לפקקת, חסימת עורקים, טרומבוזיס ובכלל למחלות לב כמו התקף לב או שבץ. ממצאי המחקר מעלים כי חלבון המכונה Nrf2 אשר קיים בגופנו באופן רדום בעורקים הפגיעים למחלות לב, זוכה להשכמה ונהיה פעיל ומגן עלינו מפני תחלואת לב וכלי דם , בעקבות חשיפה לחומר כימי טבעי סולפורפאין- sulforaphane המצוי בתוך ברוקולי, כרובית וכרוב- ירקות ממשפחת המציבים. החומר מצוי במידה הרבה ביותר בברוקולי (ומשפיע גם על הפחתת הסיכון לדלקתיות בכלל והמפחית את הסיכון לסרטן), בכרוב, בכרוב, בכרוב מחוספס עלים מסוג קייל kale , בכרוב ניצנים Brussels sprouts, בכרובית, בכרוב עלים סיני- בוק צ’וי bok choy ובעלי הארגולה- רוקט rocket.
הממצאים פורסמו בכתב העת בנושא בריאות הלב והעוקרים Arteriosclerosis Thrombosis and Vascular Biology. המחקר נערך על ידי חוקרים אנגלים ממכון הלב והריאות הלאומי האנגלי בקולג’ המלכותי בלונדון.