ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » חוקרים מזהירים: כימיקל מזיק בקופסאות שימורים

חוקרים מזהירים: כימיקל מזיק בקופסאות שימורים

ממצאי מחקר חדש מצביעים על זליגת הכימיקל המזיק ביספינול A-BPA מציפוי קופסאות שימורים למזון באופן שהעלה את הימצאות הכימיקל בשתן של הנבדקים במעל 1000% !

אתם או ילדיכם צורכים מזון מקופסאות שימורים לעיתים קרובות ? אתם בסיכון מוגבר למחלות שונות בעקבות זליגת כימיקל המצוי בציפוי קופסאות השימורים אל המזון וגופכם שלכם.  

דגי טונה בקופסת שימורים. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Daniel Case

דגי טונה בקופסת שימורים. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Daniel Case

ביספינול A-BPA הינו חומר המצוי במוצרי פלסטיק, בקבוקי מזון לתינוקות, וציפויים של קופסאות, בחומרי איטום ונעשה בו שימוש ברפואת שיניים. חומר זה נאסר לשימוש במדינות שונות בעולם, בגלל השפעותיו הבריאותיות המזיקות: בין היתר נמצא ביספינול A- כקשור להפרעות מטבוליות ושיבושים הורמונליים, בעיות במערכת הרבייה, התפתחות מחלת הסוכרת, השמנה, תחלואת לב וכלי דם- מחלות קרדיו-ווסקולריות ועוד.

ממצאי מחקר חדש שפורסם לאחרונה העלה כי כימיקל זה המצוי בציפוי הפנימי של קופסאות שימורים המשווקות בישראל ובעולם, זולג אל תוך המזון המשומר באופן הנספג בגופנו. החוקרים מבית הספר לבריאות הציבור של הארוורד בחנו שתי קבוצות מתנדבים אשר התבקשו לצרוך מידי יום מרק מקופסאות שימורים לעומת מרק טרי במשך חמישה ימי המחקר.

ממצאי המחקר שהתפרסמו לאחרונה בירחון איגוד הרפואה האמריקאי JAMA, העלו כי רמות הכימיקל ביספינול A-BPA בשתן של קבוצת הנבדקים שצרכה מרק מקופסאות שימורים (עם ציפוי ביספינול) היו גבוהות ב-% 1221 מאלו של הנבדקים ששתו מרק צח !

האם בעקבות מחקר זה ואחרים יחול שינוי של משרד הבריאות במדיניות באשר למוצרים המאוחסנים בשימורים ? האם תקום מחאה צרכנית בנושא? על כך אין עדיין מענה אולם נהיר כי ממצאים אלה מדגישים את הצורך במודעות תזונתית לצריכת מזון טרי, בלתי מעובד וטבעי ואת חשיבות חיזוק התודעה הצרכנית באשר לנושאי שמירה על הבריאות המושפעת מחומרים רעילים המצויים במוצרי מזון.

תגיות:
דילוג לתוכן