ראשי » דמיון מודרך, הוליסטיקה-כללי, יוגה, מדיטציה, רוחניות, רפואה משלימה » יעילות בכי ופורקן רגשי לשיפור מצב הרוח

יעילות בכי ופורקן רגשי לשיפור מצב הרוח

בכי לא עוזר למצב רוח  

האם בכי מסייע לשיפור תחושותינו? מה יעילותה של תמיכה חברתית ? מה הדרך הרוחנית והפיזית הטובה ביותר לחוות משבר רגשיולעבור אותו בהשלמה ושחרור ?

בכי וצער. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc-by. מאת: carulmare. צילום:Vassil

בכי וצער. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc-by. מאת: carulmare. צילום:Vassil

רבים משתמשים בטכניקות רוחניות לשחרור הרגשי ומקווים שהפתרון יגיע באמצעות פורקן מתחים באמצעים שונים כמו כתיבה יוצרת, פעילות גופנית משחררת, פתיחת צ’אקרות, דמיון מודרך, מדיטציה או תרגול יוגה ארוך ומטהר.

יש הסבורים כי פורקן רגשי, התעמקות והתאבלות על הגורם שיצר את המתח הנפשי הוא הפתרון האידאלי. עם זאת נשאלת השאלה מה היא הטכניקה האופטימלית לשחרור רגשי, ועד כמה טכניקות של ניקוי רגשי מסייעות, ובאילו אלמנטים.

תשובות באשר להשלכות של בכי על טיהור נפשי-רגשי, על שיפור מצב הרוח ושיפור ההרגשה הנפשית, ניתן לקבל ממצאי מחקר חדש שמעניקים תובנה מעניינת באשר לבכי ולחץ נפשי ועל יעילותם בהשפעה על שיפור או החמרת מצב הרוח.

ממצאי מחקר חדש שפורסמו על ידי חוקרים מהולנד, בקרב קרוב למאה נשים הולנדיות בגילאים שבין 18 ל-48 מעלים ממצאים מרתקים באשר להשפעתו של בכי על מצב הרוח.

רבים סבורים שבכי מסייע ככלי לפורקן רגשי ושבכי משפר את התחושה כך שלאחריו אנו חשים פחות מועקה מהצרות, הבעיות והקשיים שעימם עלינו להתמודד. עם זאת ממצאי המחקר העלו כי בקרב 61% מהנשים שהשתתפו במחקר, ותיעדו את מקרי הבכי שלהן במהלך 90 יום, הבכי בכלל לא הועיל.

לפי ממצאי המחקר אחוז ניכר זה של הנשים לא חשו שהפורקן הרגשי בבכי הועיל להן והתחושה שלאחר הבכי לא השתנתה.

יחד עם זאת פחות משליש מהנשים דיווחו שהבכי דווקא עזר להן לשפר את מצב הרוח המדוכדך שחשו ואילו לעומתן ניתוח תיעוד יומניהן של 9% מהמקרים הראו שנשים דווקא חשו רע יותר לאחר הבכי – שנראה שהחמיר את מצב רוחן השלילי ממילא.

אף שמרבית הנשים לא חשו שהבכי סייע להן לחוש טוב יותר, חוקרים מציינים כי מידת התמיכה הרגשית שמקבלים מהסביבה היא אלמנט בעל חשיבות גבוהה ביותר לשיפור מצב הרוח ובתהליך של העצמה, טיהור רגשי, שחרור רוחני והיטהרות מסבל, כאב וצער מומלץ להסתייע גם בחברים, משפחה ועמיתים לטיול בקושי, מלבד עזרים רוחניים, טיפול משלים ופעילויות אחרות.

ממצאים אלו פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי בתחום מדעי הנפש Journal of Research in Personality.

 

דילוג לתוכן