ראשי » הוליסטיקה-כללי » לרגל יום האישה הבינלאומי: נשים מרוצות יותר מהגברים

לרגל יום האישה הבינלאומי: נשים מרוצות יותר מהגברים

האפלייה עדיין קיימת: נשים מרוצות יותר מגברים מעבודתן אך פחות מרוצות מהכנסתן.

למרות האפליה והשכר הנמוך יותר, ושביעות הרצון הנמוכה יותר בהשוואה לגברים משכרן הנמוך יותר, נתוני הלמ”ס לרגל יום האישה הבינלאומי מעלים כי נשים מועסקות מרוצות יותר מעבודתן בהשוואה לגברים.

הפרסומים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהחלו מאז ראשית שנות ה2000 עוסקים בנושא מצבן של נשים בחברה הישראלית, מעמדן והשתלבותך בה, ובין היתר משתקפים בהם מידע, נתונים ותמונת מצב שנתית בנושאי בריאות, רפואה, תזונה, שביעות רצון, מצב רגשי וכלכלי של נשים בישראל. 

נשים מוחות. יום האישה הבינלאומי. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Soman

נשים מוחות. יום האישה הבינלאומי. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Soman

מן הנתונים שמבוססים על ממצאי הסקר החברתי שערכה הלמ”ס בשנת 2012 עולים הממצאים הבאים:
שביעות רצון : בהשוואה לגברים, נשים דיווחו כי הן מרוצות מחייהן בשיעור דומה לזה של גברים – 89% אולם ככל שגיל האישה עולה, יורדת שביעות הרצון. בעוד ש92% מבנות 22 עד 40 מדווחות על שביעות רצון רק 79% מדווחות על כך בגילאי 65 ומעלה.
עוד עולה כי הדת והרוחניות הדתית משפרות ככל הנראה את מידת שביעות הרצון מן החיים כך שבקרב נשים יהודיות חרתיות מדווחות 98% על שביעות רצון בהשוואה ל-92% מהנשים דתיות ו-88% מהנשים היהודיות החילוניות. כך גם בקרב נשים לא יהודיות הפערים הם בין 97% שביעות רצון של נשים בדתיות מאד, 91% מהדתיות המדווחות על שביעות רצון ו- 82% מהלא דתיות המדווחות שהן מרוצות מחייהן.

מן הממצאים עוד עולה כי 61% מהנשים מרוצות ממצבן הכלכלי, בדומה לשיעור בקרב הגברים אולם בשונה מידת הציפייה שלהן לשיפור במצבן הכלכלי בשנים הקרובות הוא פחות מגברים 46% בהשוואה 51% בגברים.
מן הממצאים עוד עולה כי 64% מהנשים מרוצות מהקשר שלהן עם בני המשפחה לעומת 60% בקרב גברים. שיעור זה הולך ופוחת ככל שעולים בגיל.

עוד עולה מהנתונים שפורסמו כי נשים מרוצות מעבודתן יותר בהשוואה מגברים- בעוד 37% מהגברים מדווחים כי הם מרוצים מעבודתם, 42% מהמועסקות דיווחו על כך . יחד עם זאת יותר נשים מדווחות על חוסר שביעות רצון משכרן – 56% מהנשים העובדות אינן מרוצות משכרן בהשוואה לא 62% מהגברים.

עוד עולה מן הממצאים כי נשים מדווחות כי הם חוות יותר תחושות של לחץ – 29% בהשוואה ל- 19% בגברים, על יותר תחושת דיכאון 11% בהשוואה ל 7%. לעומת את פחות נשים מדווחות כי אין להן למי לפנות בזמן מצוקה בהשוואה לגברים (6% מהנשים בהשוואה ל-9% מהגברים).

קטגוריות: הוליסטיקה-כללי
תגיות:
דילוג לתוכן