חוקרים: יוגה בטכניקת נשיפה משפרת את מהירות התגובה של מתבגרים מאותגרים שכלית
הורים לילדים בעלי מוגבלות או לקות ברמה הקוגניטיבית ומטפלים בתחום המסייעים לאנשים מאותגרים שכלית, מבקשים לעשות את המירב על מנת לסייע ליקיריהם הלוקים בתסמונות שונות, בבעיות תפקודיות שכליות ובמוגבלות קוגניטיבית לשפר את תפקודם ולו במעט. חדשות מעניינות בתחום זה עשויית להעניק שביב תקווה לשיפור כלשהו בתחום: ממצאי מחקר חדש מעלים כי תרגול יוגה מסוג מוקהה בהסטריקה Mukha bhastrika מסייע לשיפור מהירות התגובה של צעירים מאותגרים שכלית, המתאפיינים במהירות תגובה איטית לגירויים כמו שאלות ושיחה.
מוקהה בהסטריקה Mukha bhastrika היא טכניקת יוגה ייחודית ובה בין היתר מוציא המתרגל מפיו שאיפה חזקה בעת ישיבה יוגית. במחקר זה העבירו החוקרים לקבוצה של 34 צעירים בני 14 עד 16 בבית ספר לבעלי צרכים מיוחדים בהודו שיעור יוגה פעם בשבוע למשך שלוש שנים.
מניתוח הממצאים במהלך המחקר ולאחריו העלו החוקרים כי כבר לאחר תקופה קצרה ניכר בצעירים הסובלים ממוגבלות שכלית שיפור ניכר במהירות התגובה לגירויים ויזואליים ולגירויים שמיעתיים – אודיטוריים. בנוסף, לאחר שלוש שנות הניסוי, מצאו החוקרים כי שיפור זה ניכר באופן משמעותי ומובהק באופן שהפחית את מהירות התגובה לגירוי ויזואלי מ296 מילישניות ל263 מילישניות ואת התגובה לגירוי אודיטורי שמיעתי מ247 מילי שניות ל 217 מילי שניות לאחר תרגול היוגה.
מן הממצאים העלו החוקרים כי מלבד תקפות הממצאים, מהימנות שחזור הממצאים הייתה גבוהה גם היא.
הממצאים ראו אור בכתב העת Indian Journal of Physiology and Pharmacology.