ראשי » הוליסטיקה-כללי, נטורופתיה, צמחי מרפא, רפואה טבעית » טיפולים טבעיים לריפוי קטרקט ומניעת חזרתו

טיפולים טבעיים לריפוי קטרקט ומניעת חזרתו

בריאות מן הטבע : טיפולים טבעיים לריפוי קטרקט ומניעת הישנותו

הדרך היחידה המוצעת על-ידי הרפואה המקובלת לטיפול בקטרקט היא ניתוח. לעומת זאת, יש בריפוי הטבעי טיפולים שיכולים לרפא קטרקט ולמנוע את חזרתו. קטרקט היא מחלה בה יש מיסוך על עדשות העיניים, מה שגורם לאובדן הראיה. ברחבי תבל, זוהי הסיבה העיקרית לעיוורון והיא קורית בעיקר לבני אדם מעל גיל 40.

הסימפטומים העיקריים הם ראיה מטושטשת, אובדן ראייה בלילה והבהקים כאשר נמצאים באור מלאכותי וגם באור השמש. בסופו של תהליך האדם מתעוור. לא בדיוק ברור מהי סיבת המחלה אבל ידוע שחלבונים המצויים בעיניים מתגבשים לגושים דמויי עננות. יש מחקרים המלמדים שמחלה זו יכולה להתפתח יותר אחרי חשיפה מופרזת לקרניים אולטרה סגולות ולקרינה כמו זו הנפלטת ממחשבים. גורמי סיכון נוספים הם מחלת הסוכרת, צריכת סטרואידים, משככי כאבים וטיפול הורמונאלי חליפי. מתכות רעילות וצריכת חלב ומוצריו אף הם גורמי סיכון. אם כי אין עדיין מחקרים מדויקים, התנסות מלמדת שיש מוצרי טבע מסוימים שמונעים התפתחות קטרקט או מצמצמים את חומרתו.

טיפולים טבעיים
יש סוג מסוים של חימר רפואי המורכב מבנטוניט הסידן. הוא מצוי בהרים במדינת וויומינג ונחשב כחומר מרפא על-ידי האינדיאנים. הם מחשיבים אותו כחומר אנרגטי רב עוצמה והמינרלים שבו נמצאו עוזרים לריפוי קטרקט, נמק בעור, עקיצות עכבישים ובעיות בצינור העיכול. מסכה עם חימר זה שהונחה על עיניים עצומות עזרה למוסס את הקטרקט.

צמח המרפא Cineraria meritima עוזר לריפוי קטרקט. מיץ מצמח זה עוזר למוסס קטרקט. לפי נתוני משרד הבריאות בארה”ב, צמח זה יכול למנוע התפתחות קטרקט. מצמח זה מכינים גם תרופה הומיאופתית שיכולה לרפא קטרקט. יש למוסס את המיצוי שלו במים פיזיולוגיים. לא הכינו ממנו מוצר מסחרי.

אסטאקסנטין
מתוך התנסות עם מטופלים שלי, נטילה של 2-3 כמוסות של אסטאקסנטין ביום עזרה לריפוי של קטרקט אצל אדם מבוגר השומר על תזונה טבעית. לדברי רופאי עיניים שטיפלו בו, לא היה לו שום מפלט אלא לעבור ניתוח. למערכת “תזונה פלוס” ניתנה על ידו רשות למסור את שמו ומס’ הטלפון שלו למי שסובל מקטרקט.

מקורות

Alternative treatments dissolve cataracts, prevent their return, and help to avoid surgery NaturalNewa,Monday, April 30, 2012 by: JB Bardot

http://en.wikipedia.org/wiki/Cataract

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן