טיפולים טבעיים לסיוע אפשרי בטרשת נפוצה
מהי מחלת טרשת נפוצה ומה הם הסימפטומים של הסובלים ממנה ? טרשת נפוצה היא מחלה כרונית ניוונית של המוח ומוח השדרה. המופע העיקרי שלה הוא פירוק מיאלין, שכבת הבידוד של העצבים. כתוצאה מכך נגרמים תסמינים אלו:
חולשת שרירים.
הפרעות איזון (קואורדינציה) בגוף.
עיוורון.
רעד.
טרשת נפוצה היא מחלה בה ישנן הופעות של התקפים וביניהם הפוגות, שיכולות להיות ממושכות. בריפוי טבעי, ניתן להאט את התקדמות המחלה, לעיתים קרובות גם לבלום אותה ולרפא אותה במידה כזו או אחרת.
רופאה בשם דר’ טרי וולאס הייתה בעצמה חולת טרשת נפוצה. היא טפלה בעצמה בדרך של טיפול טבעי והצליחה להבריא, וזאת אחרי 7 שנים של היותה חולה במחלה זו. בשנים אלו היא טופלה עם תרופות. מה שריפא אותה היה המעבר לריפוי תזונתי.
רופאה זו מצאה שחוץ מפגיעה במיאלין, יש אצל חולי טרשת נפוצה התכווצות של רקמת המוח. זה קורה בעוד מספר מחלות כמו מחלות הנטינגטון, פרקינסון ואלצהיימר. בכל מחלות אלו ישנה פעולה לקויה של המיטוכונדריות. המיטוכונדריות הן אלו שמשחררות אנרגיה לתאים ולשם פעולתן התקינה הן זקוקות לרכיבי תזונה מסוימים. שלושת העיקריים שבהם הם אלו: DHA ו-EPA, קריאטין וקואנזים ,Q-10 או צורת אובקווינול של 10-Q.
הוספת שלושת אלו עצרה את התפתחות המחלה. אבל, יש שורת רכיבי תזונה נוספים שרק תשומת לב להספקתם תעזור לריפוי אמיתי. רכיבי תזונה אלו הם ויטמיני 1B, 12B, ביוטין ויודן. נוירוטרנסמיטורים במוח זקוקים גם לוויטמין B6 לשם פעולה תקינה. תמיד חשוב ליטול יחד את כל ויטמיני קומפלקס B.
דיאטת האדם הקדמון עוזרת
התפריט המערבי רחוק מאוד מלספק, אפילו לא מינימום, של דרישות הגוף. תפריט כזה הוא מרשם למחלות כרוניות. יש בו מרכיבים רבים אשר להם הגוף לא זקוק – אין בו די רכיבי תזונה. בארה”ב, כ- 2/3 מן המבוגרים סובלים מעודף משקל או השמנת יתר חולנית. קשה להאמין, אבל רובם סובלים במקביל מתת-תזונה, מחסור בשלל רכיבי תזונה חיוניים. רבים מרכיבי התזונה החיוניים שאדם זקוק להם נמצאים אצלם ברמות לא אופטימאליות, לפעמים ברמת מחסור קשה. רק פחות ממחצית תושבי ארה”ב מקבלים ממזונם די ויטמין B6 ומגנזיום, ל-70% אין די יודן, 80% לא מקבלים מספיק אומגה-3. בקרב תושבים באזורים עם חקלאות ותפריט מסורתיים מספק המזון כפליים עד פי 10 יותר רכיבי תזונה, לעומת אלו המופיעים בקצובת המזון ה”מומלצת” במערב.
דר’ וולס מציעה תפריט יומי שיכיל את המוצרים הבאים:
3 כוסות ירקות עלים לסוגיהם שמספקים את ויטמיני B, A, C, K ומינרלים.
3 כוסות ליום ירקות עשירי גופרית כמו כרוביים, בצל, פיטריות ואספרג.
3 כוסות ליום פירות שונים.
שמני אומגה 3 מן החי. חלופה טובה להם היא אומגה-3 מאצות ים מיקרוסקופיות.
מיץ ירק חיטה או מיצוי עלים מיובש של שעורה מכילים חומצת שומן לנולאית מצומדת .(CLA) , המצויה רק בעלי דגנים או ביצורים שאוכלים עלים כאלו.
אצות ים ואגוזי ברזיל כספקי יודן וסלניום.
אין לכלול בתפריט מזונות עמילניים מעיקרם כמו תירס ותפוחי אדמה.
על פי דבריה, תוך 3 חודשים מצבה החל להשתפר ואחרי 6 חודשים הייתה מסוגלת לרכב על אופניים 30 ק”מ. בזמן מחלתה הייתה מרותקת לכסא גלגלים ויכלה ללכת רק מספר פסיעות עם שני מקלות הליכה. זהו כוחה של תזונה נכונה!
בנוסף לכל זה, חשוב בחשיבות עליונה שלא יחסר ויטמין D. הדרך היותר טובה להעלות את רמתו היא עם חשיפה לשמש, חצי גוף, חצי שעה ביום, בשעות החמות וללא משחות מגן. סביר להניח שבחודשי הקיץ בארץ, עדיף להיחשף לא ממש בצהריים אלא מעט לפני או מעט אחרי. אופציה חלופית ופחות יעילה היא לקחת טיפות מכילות ויטמין D ואז, רמה מומלצת היא 8,000-10,000 יחב”ל ליום.
צריכת אספרטם או משקאות המכילים אותו גורמת לשורת מחלות ובהן טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר, פיברומיאלגיה, סינדרום עייפות כרונית, דלקות מפרקים, רגישות לכימיקלים, הפרעות קשב ולמידה, חרדה, דיכאון, זאבת, סוכרת, מומי לידה, לימפומה ותת-פעילות של בלוטת התריס. טיפולים תרופתיים כמו מתן פרדניזון ואינטרפרון נושאים בחובם סיכונים רבים.
פרדניזון גורם לאוסטיאופורוזיס. אינטרפרון מגביל יכולת תגובה לגירוי בגוף, נזקו רב מתועלתו.
לסיכום, לשם טיפול בטרשת נפוצה חשוב לשים לב לנקודות הבאות:
ויטמין D שיהיה ברמה המתאימה.
לצרוך שמנים מכילי אומגה 3 מכילי DHA ו-EPA מדגים, קריל או הטוב מכולם – מאצות ים מיקרוסקופיות.
ללא סוכר מזוקק ומוצריו.
ללא מוצרי חלב מפוסטרים.
ללא אספרטם ומיצי פירות ממותקים.
לאכול שפע של מזון לא מבושל
רמת ברזל בדם במידה הנכונה.
לצרוך חומצה אלפא-ליפואית.
סתימות שיניים עם חומר ללא כספית והימנעות מחיסונים (גם הם מכילים כספית).
להיעזר בטיפול נפשי.
* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.
מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466