חוקרים: רמות גבוהות של ויטמין D במהלך ההריון ולאחריו אצל האם ואצל התינוק וסיכון מוגבר לאלרגיות ורגישות למזון
האם שימוש בתוסף ויטמין D בקרב נשים בהריון עשוי לסייע להפחתת השכיחות של אלרגיות ? ממצאי מחקר חדש מעלים כי דווקא רמות גבוהות של ויטמין D בדמן של נשים בהריון ובדמם של תינוקות, עלולים להוביל לעלייה בשכיחות אלרגיה למזון ולעלייה בסבירות לפתח רגישויות למזון.
ויטמין D פועל כהורמון וכוויטמין והוא מסייע בספיגת סידן, בניית עצמות. ממצאי מחקרים שונים העלו כי חוסר ויטמין D היה קשור בסיכון למחלת הסרטן, סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2, תוחלת חיים נמוכה, תפקודי ריאות ונשימה לקויים, מחלות זיהומיות ועוד. מזונות כמו שמן דגים, דגי סרדין וסלמון, חלבוני ביצים, חמאה, ועוד נחשבים לעתירי ויטמין D. חשיפה לשמש מסייעת להפיק ויטמין D בגופנו אולם לאנשים רבים, גם במדינת ישראל השמשית, קיימים חוסרים משמעותיים ברמות ויטמין די בדם הקשור למגוון תחלואים. יחד עם זאת, למרות התועלת בו, על פי ממצאי המחקר, רמות גבוהות של ויטמין D דווקא עלולות לגרור אלרגיה, כאמור.
במחקר שהתבסס על כ370 נשים בהריון ותינוקותיהן עלה כי נמצא קשר ישיר גבוה ומובהק בין רמות ויטמין D 25(OH)D3 בדם של האם ובחבל הטבור לבין סיכון מוגבר ללקות באלרגיה למזון במהלך השנתיים הראשונות לחייו של התינוק וכן נמצא כי רמות גבוהות של ויטמין D לסיכון מוגבר לרגישות כנגד אלרגנים במזונות, כאשר התינוק בן שנתיים.
עוד מצאו החוקרים כי רמות גבוהות של ויטמין D משפיעות על פעילות המערכת החיסונית באופן המפחית את כמות תאי T.
ממצאי המחקר נערכו על ידי חוקרים גרמנים מאוניברסיטת לייפציג בגרמניה, ממכון הלמהולץ, ומבית החולים לילדים בבית החולים העירוני בלייפציג. הממצאים ראו אור בג’ורנאל המדעי בנושאי אימונולוגיה – Allergy .