ראשי » דת-דתות, הוליסטיקה-כללי, מיסטיקה, קבלה-יהדות, רוחניות » מחקר: התקרבות לדת היהודית- התחזקות

מחקר: התקרבות לדת היהודית- התחזקות

מחקר: התקרבות לדת היהודית- התחזקות

כיצד מגדירים הישראלים את דתיותם ? מה שיעור החרדים מהאוכלוסיה היהודית במדינת ישראל ומה שיעור הדתיים במיוחד בקרב בני דתות אחרות בישראל? מה  היא מגמת השינוי בדתיות של אזרחי ישראל במהלך חייהם ?

סמלי דת. מקור: ויקיפדיה ברשיון חופשי לשימוש. איור: Rursus

סמלי דת. מקור: ויקיפדיה ברשיון חופשי לשימוש. איור: Rursus

 הסקר הסקר החברתי שפורסם  במסגרת שנתון הסטטיסטי לישראל מס’ 62,    2011 בנושאי אורח חיים בריא מטעם הלמ”ס- הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה  מעלה מספר ממצאים מעניינים בסוגיות אלה ואחרות, המצביעות על מגמות בשיעור ההתקרבות של רבים מן הישראלים לדת היהודית ולדתות אחרות.

מן הממצאים עלה כי מקרב בני הדת היהודית בישראל  42% הגדירו את עצמם כחילוניים/לא דתיים בכלל. 25% הגדירו את עצמם כמסורתיים- לא כל כך דתיים. 13% הגדירו עצמם כמסורתיים- דתיים ואילו 13% הגדירו את מידת דתיותם כ”דתיים”. 8% מקרב האוכלוסיה הגדירה עצמה כ”חרדים”.

בהשוואה לבני הדת היהודית, מידת הדתיות של בני דתות אחרות בישראל התפלגה באופן שונה: 21% בלבד הגדירו את עצמם לא דתיים. 27% הגדירו את עצמם כ”לא כל כך דתיים”. 44% הגדירו את עצמם כדתיים ואילו 8% הגדירו את עצמם כדתיים מאד.

בשנים האחרונות ניכרת מגמת “התחזקות” דתית, לצד פנייה לקבלת מענה רוחני בשיטות המעניקות מענה הוליסטי כוללני למצוקות וצרכים נפשיים, רוחניים ובריאותיים הפוקדים את הפרט בחברה הישראלית המודרנית. לאור מגמה זו, ניתן להבין את הנתונים של הסקר מהם עולה כי בשנת 2010 התגברה מידת הדתיות במהלך החיים של הישראלי היהודי הממוצע לכיוון של התחזקות דתית: כך, נמצא כי 14% מהיהודים מעל גיל 20 מעידים על עצמם כי הם דתיים כיום פחות ממה שהם היו בעבר ואילו 21% דיווחו דווקא על הפיכתם לדתיים יותר.

תגיות:
דילוג לתוכן