שם הספר: התנ”ך לתזונה אופטימלית
מחבר : פטריק הולפורד
מספר עמודים : 345
סוג כריכה: רכה
תחום: רפואה טבעית, ריפוי תזונתי, תזונה בריאה, תזונה נכונה, בריאות, תזונה ואבולוציה, חלבונים, סוכר, נוגדי חימצון, שילוב מזונות, מערכת העיכול, מערכת החיסון, בריאות העור, זיכרון, מלחמה בסרטן באמצעות תזונה נכונה, מלחמה בדלקתיות, הפרעות אכילה, השמנה- עודף משקל, דיאטה מאוזנת, תפריט תזונתי, הרכבת תכנית תזונתית, השלמות תזונה, תוספי תזונה, ויטמינים, מינרלים, ריפוי תזונתי, נטורופתיה.
תקציר: את ספרו התנ”ך לתזונה אופטימלית פותח המחבר פטריק הולפורד בתובנה החשובה ביותר המובילה את הקורא לאורך הספר ולפיה ניתן להשתמש בתזונה נכונה על מנת להשיג בריאות- שאינה רק העדר מחלה אלא גם שפע חיוניות ומרץ. המחבר מדגיש כי ניתן להשיג בריאות חיובית באמצעות תפקוד מאוזן מבחינה פיזית ונפשית-רגשית, העדר מחלות ובעיות גופניות ואיכות ימים המלווה ב”תחושת רווחה עמוקה, המתאפיינת ברמת אנרגיה גבוה ורצופה, באיזון נפשי, בחשיבה בהירה, ברצון לשמור על כושר גופני, ובידיעה מה מתאים לגופנו, מה מקדם את בריאותנו ומהם צרכינו בכל רגע נתון… הבריאות אינה מצב הססטי אלא מסע איסופי שבו או לומדים על עצמנו מן המחלות וממצבי חוסר האיזון שאנו סובלים מהם ומתקדמים בהתמדה אל רמות אנרגיה גבוהות יותר…. התנסויותיי עם אלפי בני אדם שסבלו מכל סוגי המחלות שכנעו אותי לחלוטי שבעזרת תזונה אופטימלית, תרגול גופני, חיים בסביבה מתאימה ונכונות להשתחרר מדעות מוטעות ומדפוסי התנהגות שיוצרים מתחים, ניתן להתגבר על כל המחלות מבלי להסתייע בתרופות או בניתוחים.
בחלקו הראשון של המדריך בנושא תזונה, מתאר המחבר את העקרונות של תזונה אופטימלית, תזונה ואבולוציה, חשיבותם של המזונות שאנו מכניסים לגופנו, הימנעות ממזונות מזיקים הפוגעים באיזון הגופני ועוד. בהמשך מתאר המחבר את עקרונות התזונה המושלמת, ואת העקרונות המנחים בתזונה בריאה.
בפרקו השלישי- עוסק הולפורד בשיפור תפקוד העיכול באמצעות תזונה נכונה, ומעניק לקורא דגשים לשמירה על בריאות הלב, איזון הורמונאלי טבעי, בריאות השלד והעצמות ואף טיפול העור ובריאות תזונתית כמשפיעה כל יופי ואסתטיקה.
בחלקו הרביעי של הספר התנ”ך לתזונה אופטימלית עוסק המחבר ביתרונות התזונה המיטבית והשפעותיה על מגוון אלמנטים נפשיים, פסיכולוגיים, גופניים כמו הזיכרון, כושר ספורטיבי, מלחמה בסרטן, שימוש באמצעים טבעיים למלחמה בדלקות, שבירת מחסום השומן, השמנה ועודף משקל, “פתרון התעלומה של הפרעות האכילה” באמצעות העקרונות התזונתיים, הקשר התזונתי לבריאות הנפש ועוד.
בפרקים הבאים עוסק המחבר בתזונה בהקשר התפתחותי- מלידה, התבגרות ועד הזדקנות ועוסק בבבנית תכנית תזונה אישית והשלמות תזונה לאיזון בריאותי.
פרקים הספר האחרונים מעניקים לקורא מדריך אודות ריפוי תזונתי של מגוון מחלות שונות החל מאבנים בכיס המרה, אלרגיות, בעיות גיל המעבר, נדודי שינה, המשך בסניליות, סרטן וסוכרת וכלה בפיצול אישיות וכן אודות ויטמינים ומינרלים שונים, עובדות על מזון ואבות המזון, סיבים תזונתיים, שומן ושמן, חלבונים, פחמימות, ועוד.