ממצאי מחקר חדש בדבר התפתחות מינית מוקדמת של צעירים
ממצאי מחקרים שונים מעלים כי גורמים סביבתיים, גורמים גנטיים, תזונה ועוד משפיעים על התבגרות מינית מוקדמת. בדורות האחרונים אנו עדים לשינוי בדפוסי ההתפתחות והבגרות המינית בקרב ילדים. ממצאי מחקרים שונים ומסקנות של חוקרים שונים העלו כי ככל הנראה קיימת השפעה רבה על התבגרות מינית מוקדמת כתוצאה מגורמים כמו לחומרי הדברה, כימיקליים, חומרים מזהמים הנפלטים לאוויר, נפלטים ומחלחלים למי התהום ולנחלים ומוחדרים למזונותינו בדרכים ישירות ועקיפות- לדוגמה באמצעות שימוש בהורמונים ובחומרים שונים על בעלי חיים שאת תוצרתם אנו אוכלים, בתזונה קרניבורית או אף בתזונה צמחית – לדוגמה שתיית חלב סויה או צריכת מזונות עשירים בחומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח, ברכיבים הקשורים להורמונים בשמנים (פיטואסטרוגנים למשל).
ממצאי מחקר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics מתאר את היקף השינוי החל בסוגיית ההתבגרות המינית המוקדמת של הצעירים ומוכיח כי כבר לא מדובר בהשערה כי אם בתופעה של ממש. כך מצאו החוקרים כי מקרב דגימות שנאספו מ4131 ילדים בגילאי 9 עד 11 מארה”ב מתת אוכלוסיות – היספנים, לבנים לא היספניים, אפריקנים אמריקאנים, והיספנים מצאו החוקרים כי הילדים הראו סימני בגרות מינית בדמות שיער ערווה והתפתחות הקשורה לאשכים באופן המרמז באופן מובהק על התפתחות מינית מוקדמת של הילדים – שהייתה חצי שנה עד שנתיים יותר מפותחת מזו של ילדים באותם גילאים, בממצאים שעלו במחקרים קודמים.
ממצאי המחקר ראו אור בכתב העת לרפואת ילדים Pediatrics. המחקר נערך על ידי חוקרים מהמחלקה לרפואת האם והילד ומחלקת ביוסטטיסטיקה בבית הספר לרפואה ציבורית גילינג באוניברסיטת צפון קרוליינה, מהמחלקה למחקר של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, מבית החולים דופונט לרפואת ילדים בוורמונט, מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ג’ון הופקינס בבוסטון וממוסדות מחקר נכבדים נוספים.